Uutiset

Tänään: Pääkirjastossa luetaan kahdella kielellä

Pohjoismaista kirjastoviikkoa vietetään perinteisesti marraskuun toisella viikolla, jolloin kymmenissä eri kirjastoissa luetaan talvisia tekstejä kahdella kielellä. Tänään keskiviikkona Hämeenlinnan Pohjola-Norden ja kaupunginkirjasto järjestävät kaksi luentatilaisuutta pääkirjastossa. Kello 10 alkava tilaisuus on lapsille ja ruotsinkielinen. Illalla klo 18 kuullaan luentaa molemmilla kotimaisilla kielillä.
 
Aamutilaisuudessa Föreningen tavastsvenskarin jäsenet Rea Eklund, Birgitta Hendrell-Oinonen ja Johanna Rosenberg esittävä sadun Olles skidfärd, jossa on mukana myös kuvitusta sekä vähän laulua. Illalla Sari Rautio ja Päivi Pennanen-Mäkinen lukevat Ulla Lena Lundbergin Finlandia-palkittua romaania Is/Jää molemmilla kielellä. Ulla Salmi on valinnut ruotsalaiskirjailija Eija Hetekivi-Olssonin romaanin Ingenbarnsland, joka puolestaan oli naapurimaassamme August-palkintoehdokas. Kari Jalosen tekstinä on tanskalaisen romantiikan ajan mestarin St. Steenseen Blicherin teos Pitäjänlukkarin päiväkirja.
 
Hämärässä ääneen luenta on vanha skandinaavinen tapa, jota erityisesti harrastettiin ns. suden hetkenä, jolloin säästösyistä ei vielä sytytetty enempiä valoja kuin luentaa varten oli tarpeellista.

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic