Uutiset

Tänään: Svengaavia rytmejä ja jazzsahtavaa joulutunnelmaa

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat nopeasti luoneet oman markkinaraon suomalaisen jazzin parissa. Musiikkia voi kuvata rauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi. Duo on esiintynyt aktiivisesti suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa. Duon vuoden 2010 kiertue oli Suomen kaikkien aikojen laajin jazzkiertue. Duo esiintyy Rantasipi Aulangossa lauantaina.
 
Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisien ja opetuksen lisäksi hän on viime vuosina myös toiminut kuoronjohtajana. Jazzkitaristi Mathias Sandberg, joka on opiskellut mm. Manhattan School of Musicissä New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissä Bostonissa, ja on yksi Pohjanmaan eniten kysytyistä freelancemuusikoista. Hän on työskennellyt muun muassa Georg Riedelin, LaGaylia Frazierin, Pierre Swärdin ja Jukka Eskolan kanssa.
Christmas Jazz
 
Mariah Hortansin ja Mathias Sandbergin Christmas Jazz ja Another Jazzy Christmas levyt luovat rentouttavan ja jazzahtavan joulutunnelman. Musiikki esitetään suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi ja muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja englanninkielisistä christmas carolseista. Musiikki on saanut uuden sovituksen jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.
 
Mariah Hortans / M Sandberg Duo – 2013 Christmas Jazz Tour Rantasipi Aulanko 16.11. klo 19.

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic