Uutiset

Tänään: Trikkiklubeissa on aitoa taikaa

Suistossa on totuttu höristelemään korvia, mutta jatkossa hieraistaan myös silmiä, kun taikurit tekevät temppujaan uudessa klubikonseptissa.
 
– Trikkiklubi syntyi siitä ajatuksesta, että ihmiset pääsevät oikeastaan hyvin harvoin näkemään elävänä taikureiden esityksiä, hankeen puuhamies, hämeenlinnalainen taikuri Martti Sirén kertoo.
 
– Yleensähän me esiinnymme yksityistilaisuuksissa tai firmojen juhlissa. Nyt kokeillaan pari kertaa kevään aikana ja jos homma toimii, jatketaan syksyllä. Vastaavaa klubia on pyöritetty kolme vuotta Tampereella ja samanlaisia on myös alkanut syntyä muuallakin Suomessa.
 
Sirénin mukaan kovan luokan taikurit ovat kiinnostuneita tuomaan taidettaan kaikkien nähtäväksi, joten Trikkiklubi pyörii rakkaudesta lajiin pienellä kulukorvausbudjetilla, joten lippujen hinnatkaan eivät päätä huimaa.
 
Kaksi tähtitaikuria
Sirén toimii iltojen isäntänä ja ennen ensimmäisen klubin alkua hämeenlinnalainen Sini Kaleva tekee lähitaikuutta yleisön joukossa. Tähtivieraina ovat Joni Pakonen ja Jose Ahonen.
 
– Helsinkiläinen Joni Pakonen on taikuri, joka on työskennellyt myös paljon teatterissa. Hän on esiintyjänä heittäytymiskykyinen, mystinen ja hyvin hauska.
 
– Tampereelta tuleva Jose Ahonen on taas äärettömän hyvä mentalisti, joka pyörittää kotikaupungissaan Club Harhaa.
 
Muutakin viihdettä
Sirén muistelee Riku Suokkaan aikanaan Verkatehtaalle lanseeraamia Club Act One -tapahtumia, jotka synnyttivät stand up -kulttuuria Suomeen.
 
– Rikun klubeilla oli ohjelmaa laidasta laitaan ja mekin mielellämme ottaisimme muita esiintyjiä taikureiden rinnalle.
 
– Ainoa rajoite oikeastaan on, että lavatilaa tarvitaan taikureita varten sen verran, että esimerkiksi musiikkiesitysten osalta bändi ei tule kysymykseen, mutta joku mies ja kitara -yhdistelmä tai sahansoittaja mahtuu hienosti. Olisi hienoa saada mielenkiintoisia esiintyjiä luomaan taikureiden kanssa hauskoja ja viihdyttäviä iltoja.
 
Trikkiklubi ke 12.2. klo 20 Suistoklubilla.

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020