fbpx
Uutiset

Tänään vietetään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivää - liputusta suositellaan

Miina Sillanpään seura kertoo hakeneensa liputuspäivän vakiinnuttamista. Hanketta tukee noin 40 eri tahoa.
Liput liehuvat tänään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivän kunniaksi.

Sisäministeriö suosittelee liputtamaan tänään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivän kunniaksi. Kyse on jo kolmatta kertaa annetusta suosituksesta liputtamiseen.

Sillanpää on ensimmäinen Suomessa ministeriksi valittu nainen. Miina Sillanpään seura kertoo tiedotteessaan hakeneensa liputuspäivän vakiinnuttamista. Hanketta on tukemassa noin 40 eri tahoa.

Miina Sillanpään seuran mukaan Sillanpää vaikutti lasten ja nuorten turvallisen elämän mahdollistamisessa, yhteiskunnallisen tasa-arvon toteuttamisessa, vanhustyön edistämisessä sekä kuluttajaliikkeen kehittämisessä.

Ensimmäistä kertaa Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi liputettiin 1. lokakuuta 2016. Tuolloin vietettiin Miina Sillanpää 150 vuotta -juhlavuotta.

Suomessa on virallisia liputuspäiviä ja päiviä, jotka on merkitty kalenteriin liputuspäiviksi. Lipun voi nostaa salkoon myös muina ajankohtina.

Sisäministeriön ohjeistuksen mukaan viralliset liputuspäivät on määrätty Suomen lipulla liputtamisesta annetussa asetuksessa. Jokavuotisia virallisia liputuspäiviä on kuusi. Lisäksi virallisia liputuspäiviä ovat vaalipäivät sekä päivä, jolloin tasavallan presidentti astuu virkaansa.

Menot