fbpx
Uutiset

Tänak ja Latvala varmistivat Toyotalle kaksoisvoiton - Tänak saavutti Neuvilleä MM-taistelussa

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti ja suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala oli toinen tänään päättyneessä Turkin MM-rallissa. Tänak sai kolmannella peräkkäisellä osakilpailuvoitollaan 25 pistettä ja vielä kolme lisää power stage -erikoiskokeelta.

Latvala sai kakkossijastaan 18 pistettä ja kaksi power stagelta. Tommi Mäkisen kipparoimalle tallille potti oli erinomainen.

– Olen melko tyytyväinen. Pääasia oli ottaa toinen sija kilpailussa, Latvala tuumi kisajärjestäjän ralliradion haastattelussa.

Uuden-Seelannin Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon oli kolmas. Fordin Teemu Suninen täydensi suomalaismenestystä neljännellä sijallaan.

– On ollut hieno viikonloppu. Ensimmäinen tavoitteeni oli yrittää ja hallita autoa. Sen myös tein. Tarvitsemme lisää vauhtia taistellaksemme ensi vuonna palkintokorokesijoituksista, Suninen sanoi.

Tänakille voitto oli jo kolmas peräkkäinen, kun hän oli nopein jo Suomen ja Saksan MM-ralleissa. MM-sarjaa johtaa Hyundain belgialainen Thierry Neuville, jonka viikonloppu meni pilalle lauantaina auton rikkouduttua. Neuvillellä on 177 ja Tänakilla 164 pistettä.

Neuville nappasi power stagelta viisi ja MM-sarjassa kolmanneksi pudonnut Sebastien Ogier neljä pistettä.

Seuraava MM-ralli ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Walesissa.


Asiasanat

Menot