fbpx
Uutiset

Tänak johdossa yötauolle - Latvala toisena 13,1 sekuntia kärjestä

Toyota-kuljettajat Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala lähtevät kaksoisjohdossa Turkin MM-rallin yötauolle. Tänak kukisti tallitoverinsa päivän viimeisellä erikoiskokeella ja kasvatti kilpailun johtonsa 13,1 sekuntiin. Latvala jäi Tänakista 5,1 sekuntia reilun 20 kilometrin erikoiskokeella.

– Saa nähdä missä Jari-Matti tulee, mutta tämä on ollut melko yllätyksellinen ralli. Paljon on tapahtunut, mutta tiesimme, että tästä voisi tulla kova ralli, Tänak tuumi 13. erikoiskokeen päätteeksi kisajärjestäjän ralliradiolle.

Uuden-Seelannin Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon jatkaa kolmannella ja Suomen Ford-kuljettaja Teemu Suninen neljännellä sijalla. Paddon on 1.10,5 jäljessä Tänakia. Suninen on jäänyt kärjestä lähes kolme ja puoli minuuttia.

Suninen päihitti Paddonin 13. erikoiskokeella, mutta palkintokorokesijat ovat karanneet liian kauaksi ellei joku kärkikolmikosta kohtaa sunnuntaina odottamattomia ongelmia.

– Neljäs paikka on ihan hyvä, mutta päivä on ollut kova, Suninen kertoi.

Lauantai oli tyly päivä monille kuljettajille, kun esimerkiksi Toyotan Esapekka Lappi, Fordin Sebastien Ogier ja Citroenin Craig Breen joutuivat keskeyttämään. Hyundain Andreas Mikkelsen tippui kärkivauhdista teknisten ongelmien vuoksi, mutta jatkaa kilpailua.

Asiasanat

Menot