Uutiset

Tanssia Bluesin tahtiin

Kahden peräkkäisen voiton ottaminen on vaikeaa Hämeenlinnan Pallokerholle. Se ei onnistunut siinä tälläkään viikolla, vaan Espoon Blues oli jääkiekkoliigan kotiottelussaan Kerhoa parempi maalein 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).

Bluesin Eetu-Ville Arkiomaalle torstain ottelu oli varmasti mielenkiintoinen. HPK:n juniorikoulun läpikäynyt ja liigauransa Kerhossa aloittanut hyökkääjä pelasi vielä alkukauden Kerhossa, mutta siirtyi viime viikolla samaan aikaan sata kilometriä moottoritietä etelään, kun Eero Somervuori tuli Kerhoon.

– Olihan se aluksi vähän outoa. En oikein tiennyt, miten olisin peliin valmistautunut. Kyllä se pikkuhiljaa alkoi tuntua ihan normipeliltä, eikä enää tullut mietittyä, että vastassa on kavereita, Arkiomaa kertoi.

Hyökkääjä siirtyi mielellään sarjajumbosta vähän ylempänä pelaavaan Bluesiin.

– En minä kyllä hetkeäkään miettinyt, kun tällainen mahdollisuus tuli. Täällä ovat nuoret kehittyneet paljon ja saaneet pelata. Valmennuskin on hyvää. Hulluhan minä olisin ollut, jos en olisi tänne tullut, hän sanoi.

Arkiomaa on sopeutunut hyvin nuoreen ja paljon pelaajiaan viime aikoina menettäneeseen espoolaisjoukkueeseen.

– Täällä on samanikäisiä kundeja kuin minä, jotka ottivat uuden pelaajan hyvin vastaan. Täällä on ollut tosi mukava olla.

Omasta tulevaisuudestaan Arkiomaa on vielä vaitonainen.

– Ensi kauden asioita en kommentoi, mutta Bluesiin minulla loppukauden sopimus, Arkiomaa vahvisti.

HPK:n peli ei ollut torstaina samalla tasolla kuin esimerkiksi keskiviikkona Turun Palloseuraa vastaan. Kerhon torstain pelillä ei liigassa voiteta yhtään joukkuetta. Vieraat tulivat vielä toisessa erässä tasoihin Santeri Saaren osumalla, mutta Blues ratkaisi pelin vielä samassa erässä Peter Tiivolan ja Otso Rantakarin (1+1) maaleilla.

– Keskiviikkona olimme ihan eri asenteella liikkeellä. Tänään olimme huolimattomia, eikä keskittyminen oli satasella. Teimme Bluesille pelin todella helpoksi, Saari myönsi.

On vaikea ymmärtää, miten HPK ei saa henkistä puoltaan kuntoon pelistä toiseen. Tämän kauden aikana on nähty jo monta kertaa, ettei joukkue voita, jos se ei pelaa koko joukkueen voimin taitojensa ylärajoilla. Itseään Kerhon ei tarvitse ylittää, mutta vapaamatkustajia joukkueessa ei voi olla yhtään.

– On tosi jännä juttu, että pelimme on tällaista vuoristorataa. Voiton jälkeen seuraava peli on yleensä mennyt huonosti. En osaa sanoa mistä se johtuu, Saari mietti.

Puolustajan mielestä tappio oli nyt nimenomaan omaa huonoutta.

– Omasta tekemisestä se jäi kiinni. Vastassa oli joukkue, joka olisi ollut ihan hyvin voitettavissa.

Alkukauden maaleitta pelannut puolustaja onnistui viimeisellä viikolla ennen joulua kahdessa peräkkäisessä pelissä maalinteossa. Se sai huulille edes pienen hymynkareen.

– No ihan vähäsen maalit lämmittävät, koska niitä ei tule liikaa tehtyä. Joukkueen voitto on kuitenkin tärkeä. Tänään emme voittaneet, joten tyytyväinen ei voi olla.

HPK jatkaa pelejään tapaninpäivänä KalPan vieraana, joten kovin pitkää huilia ei liigapelaajille ole tulossa.

– Nyt varmaan harjoitellaan vielä joitakin päiviä ja joulunpyhinä jokaisen pitää hoitaa omatoimisesti harjoittelut, että on valmiina tapaninpäivänä pelaamaan. Onhan se haasteellinen päivä pelata, mutta kaikkien pitää pystyä hoitamaan itsensä valmiiksi. Ei se mikään tekosyy voi olla, Saari muistutti. HäSa

Asiasanat