Uutiset

Tanssien kohti vappua

Koleaan vapunaaton aattoiltaan toivat lämpöä notkeat tanssin harrastajat kansainvälisen Tanssin päivän tapahtumassa Hämeenlinnan kauppatorilla.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen järjestämässä tapahtumassa esiintyi reilut sata eri-ikäistä tanssijaa Vanajaveden opistosta, Sibelius-opistosta, Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksesta, Hämeenlinnan kansantanssinuorista, Akaan balettikoulu Petite Ballerinasta ja Tanssin lumosta.

Sibelius-opistossa musikaalitanssia harrastava Venla Mäenpää, 13, kertoi jännittävänsä edessä olevaa esitystä.

-Tanssimme Leijonakuninkaasta kohtauksen, jossa Simban isä kuolee. Musikaalitanssi on siitä kivaa, että tanssit tehdään sellaisiin musiikkeihin, joita olen kuullut elokuvissa. Tanssi on mukava liikuntamuoto.


Hyvää esiintymisharjoitusta

Torille yleisöä oli kertynyt mukavasti, arviolta pari sataa. Heidän joukossa olivat Arja ja Martti Tiainen.

-Pidämme molemmat tanssimisesta ja liikunnallisuudesta. Kiva nähdä, kun nuoret liikkuvat. Reipasta menoa, Arja Tiainen huomioi.

-Olemme itsekin tanssineet Kreikan-ystävien tanssiryhmässä. Minua kiinnostaa myös katsoa klassista balettia. Olen itse harrastanut telinevoimistelua, ja ihailen, miten paljon balettitanssijat saavat itsestään irti ja miten kevyesti he liikkuvat, Martti Tiainen kertoo.

Tapahtumaa organisoinut tanssija ja tanssinopettaja Tanja Kunnari arvostaa, että Sisä-Suomen tanssin aluekeskus mahdollisti tilaisuuden järjestämisen.

-Tämä on ihan mieletön tilaisuus oppilaille nähdä muiden koulujen tanssia ja koko Hämeenlinnalle päästä näkemään esityksiä.


Tuija Telénille tunnustusta

Tanssin päivän ruusu jaettiin nyt yhdeksättä kertaa, ja sen sai Vanajaveden opiston tanssin ja liikunnan vastaava opettaja Tuija Telén.

-Hän on opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia varmaan parikymmentä vuotta ja kouluttanut ja kehittänyt itseään jatkuvasti pysyäkseen ajan hermolla, kertoo Sibelius-opiston tanssin lehtori Heidi Wasko tunnustuksen myöntämisperusteista.

Tunnustus myönnetään henkilölle, joka edistää omalla panoksellaan tanssitaidetta Hämeenlinnassa. (HäSa)

Menot