Tapahtumapuiston vaihtoehto on tuttu, ruma autius

 

Jos Hämeenlinnan Kantolaan ei tulisikaan puistoa, konserttilavoja ja uutta maata vanhan päälle – sanalla sanoen: elämää – niin millainen on vaihtoehto?
 
No, aika tylsä. Autio, ruma ja yhtä myrkyllinen kuin tähänkin asti.
 
Asuintalot kun eivät tällä hetkellä ole vaihtoehto kalleutensa takia.
 
Viime viikolla keskusteltiin taas Kantolan tapahtumapuistosta. Tällä kertaa tarkoituksena oli pitää lähinaapureita ajan tasalla suunnitelmien etenemisestä ja vastata heidän huoliinsa.
Mahdollisesta tapahtumapuistosta on veden yli vain muutamia satoja metrejä Visamäkeen, joten saattaapa sinne muutama elämän äännähdys kantautua, jos ja kun konsertista nauttii vaikkapa 25 000 ihmistä.
 
Osa visamäkeläisistä voi olla eri mieltä, mutta hankkeen edistäjät onnistuivat keskiviikkoisessa infossa vastaamaan suorastaan hämmästyttävän tyhjentävästi esille nousseisiin kysymyksiin.
Varsinkin, kun ottaa huomioon, ettei mitään ole edes lyöty lukkoon.
 
Tilaisuuden jälkeen ei tullut mieleen yhtään hyvää syytä, miksi tapahtumapuistoa ei pitäisi edistää.
Tällä hetkellä – kuten jo hyvin kauan – Kantolassa sijaitsee myrkyllinen rytö. Onhan siellä hiljaista, mutta edelleen se on myrkyllinen rytö. Jos tilalle nousisi suhteellisen pienellä satsauksella puisto, lähitalojen arvon ei voi kuvitella ensisijaisesti laskevan.
 
Vai näinkö olisi: ”Madonna järven takana – hyi! Vaadin korvauksia!”
 
Kaikesta voi keksiä huonoja puolia. Hiljaisuus voi muuttua satunnaiseksi meluksi – jos musiikkia pitää meluna. Vieraita ihmisiä saattaa jopa neljästi kesässä kuljeskella paikoissa, joissa heitä ei ole ennen nähty.
 
Muutos voi pelottaa, mutta Kantola on myös niin lähellä keskustaa, ettei alueen voi olettaa jäävän ikuisesti tyhjilleen. Pitkään se on uinunutkin.
 
Esimerkiksi Vanajantiellä olisi suorastaan ilo joskus nähdä ylipäätään joku, saati iloinen joku. Eikä väylän varrella järin siistiä ja kaunista ole nytkään, jos tekee mieli inahtaa tulevasta roskaamisesta.
Muualla Suomessa tapahtumapuisto on jo nähty Suomen tulevana musiikin hunajapurkkina.
 
Satakunnan Kansan nettisivujen keskustelussa heitettiin vuodenvaihteen tienoilla jo hyvästejä Porin Kirjurinluodon suosiolle.
 
Ainahan vaihtoehtona on hämeenlinnalainen ratkaisu.
 
Kollega visioi, että jos tapahtumapuisto karahtaa kiville, rydön yli voi vetää asfaltin ja sijoittaa alueelle parkkipaikan. Kantola sileäksi vain, ja kaikille oma nimetty ruutu.
 
Siihen loppuisivat puheet parkkiluolasta torin alla. Kaksitoista hehtaaria kenttää lähellä keskustaa! Rautatieasemalle ja torille vain kaksi ja puoli kilometriä!
 
Jotenkin nämä argumentit kuulostavat paremmilta, kun ne liitetään paikkaan, jossa oikeasti tapahtuu jotain.
 
 

Menot