Uutiset

Tapani jatkaa HPK-naisten jääkiekkojoukkueessa

Hyökkääjä Susanna Tapani pelaa ensi kaudellakin HPK:n naisten jääkiekkojoukkueessa. Suomen parhaisiin naiskiekkoilijoihin lukeutuva Tapani on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Kerhon kanssa.

Tapani pelasi toissa kaudella Yhdysvalloissa Pohjois-Dakotan yliopistojoukkueessa. Kaudella 2011–2012 hän oli HPK:n pronssia voittaneessa joukkueessa. Seuraavalla kaudella Tapani edusti Espoon Bluesia.

Tapani on pelannut kolmet alle 18-vuotiaiden MM-kisat ja oli 2011 pronssia voittaneessa nuorten joukkueessa. Hän on edustanut Suomea myös MM-kisoissa ja oli Suomen parhaita pelaajia Sotshin olympiajoukkueessa.

Susanna Tapani on voittanut MM-kultaa myös ringetessä. Myös tässä lajissa hän tähtää MM-kisoihin, jotka pelataan tänä vuonna Suomessa.

HPK:n manageri Jorma Hassinen on tyytyväinen Tapanin päätettyä jatkaa uraansa Hämeenlinnassa.

– Susanna päätti jatkaa meillä, sillä tiedän hänen vahvuudet ja kovan halun voittaa. Hän tuo meille merkittävästi lisää hyökkäysvoimaa ja hän on myös loistava pelaaja puolustussuuntaan. Susanna on maailmanluokan pelaaja, jonka luistelusta kaikkien pitäisi ottaa oppia, Hassinen sanoo.

Myös Kerhon päävalmentaja Vesa Mäkinen uskoo Tapanin jatkavan vahvaa menoaan.

– Hän kokosi HPK:ssa kevään playoff-otteluissa kuudessa pelissä 21 pistettä (7+14) ja oli SM-sarjan pistepörssin toinen. Hänen taitonsa on kaikkien tiedossa ja on todella hienoa, että hän jatkaa meillä, Mäkinen pohtii.

Asiasanat