Uutiset

Tapio Laineelle Euroopan mestaruus ME-raudoilla

Hämeenlinnalainen penkkipunnertaja Tapio Laine ylsi tavoitteeseensa lauantaina Bakussa käydyissä WPC-liiton ammattilaisten EM-kisoissa. 60–64-vuotiaiden sarjan 125 kiloa supermies voitti mestaruuden kovalla 250,5 kilon tuloksella. Tappi paransi myös nimissään ollutta maailmanennätystä puolella kilolla.

Laine aloitti EM-lavalla 240 kilon raudoilla. Se tuli ylös tuttuun tyyliin helposti.

– Toiseen nostoon pyysin 251 kiloa, mutta ei kisajärjestäjillä ollut sopivia limppuja tankoon. Se ei kuitenkaan haitannut latautumistani – 250,5 kiloa nousi kevyesti ylös tuomariäänin 3–0, Laine nauroi.

Laine teki vielä hyvän yrityksen myös 260 kilon raudoilla, mutta tämä suoritus hylättiin ranteiden pyörähtämisen takia.

– Tanko oli jo hyvin suorilla käsillä, mutta jotenkin otteeni lipsahti ja nosto meni pipariksi. Tällaista haparointia minulle ei ole sattunut milloinkaan aiemmin, Tappi muistutti.

Elite Classic Gym -kuntosalia edustava Laine oli tyytyväinen EM-urakkaansa.

– Nämä olivat todella kovat kisat. Kaikkien voimanostolajien EM-kisoissa oli mukana pelkästään jo Venäjältä 650 nostajaa. Monta tuntia kestäneissä kisoissa kaiken piti sujua nappiin, jos halusi menestyä. Paahtava 35 asteen hellekin ulkona rasitti varsinkin meitä isoja äijiä, Laine myönsi.

Laineen seuraava tavoite on menestyä WPC-liiton MM-kisoissa, jotka järjestetään Floridassa marraskuussa.

– Ennen sitä saatan puolustaa voittoani myös Savonlinnan kutsukisaa heinäkuussa, Laine suunnitteli.

Tapio Laine on saavuttanut ammattilaisten masters-kisoissa neljä maailmanmestaruutta ja kolme Euroopan mestaruutta. (HäSa)

Asiasanat