Uutiset

Tappara jätti HPK:n nollille

HPK:n tämän kauden pisin voittoputki jää kolmen ottelun mittaiseksi. Jääkiekkoliigan runkosarjan kolmanneksi lähes varmuudella sijoittuva Tampereen Tappara pani Kerhon kolmen ottelun voittoputken poikki ottamalla Ritariareenassa voiton numeroin 0–2 (0–0, 0–1, 0–1).

HPK sinnitteli Tapparan toisen erän maalin jälkeen pitkään kyttäysasemissa, mutta ei saanut kiekkoa ohi Tomi Karhusen. Jukka Peltolan tekemän tamperelaisten toinen maali tuli vain kolme sekuntia ennen ottelun loppua, kun Kerho haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Tappara oli ottelussa hallitsevampi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Samaa mieltä oli myös hämeenlinnalaisten kultakypärä ja virkaa tekevä kapteeni Otto Paajanen.

– Tappara oli tietyllä tapaa niskan päällä koko ottelun ajan. Se jauhaa kärsivällisesti omaa juttuaan ja uskoo siihen. Sillä on neljä kenttää taitavia pelaajia, ja ansaitusti he ehkä tänään voittivat, Paajanen sanoi.

HPK:lla oli muutama paikka tulla tasoihin, mutta ei Tomi Karhusen pitänyt vieraiden maalissa nollapeliinsä ihan hirmuisiin urotekoihin yltyä.

– Ei niitä paikkoja hirveästi ollut. Paremmalle pitää tänään antaa kunniaa.

Paajasen mielestä HPK:n kokoonpanoon nousseet nuoret pelaajat ovat avanneet liigauransa tyylillä.

– He ovat tulleet liigapeleihin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. He tuntevat Ollin (päävalmentaja Salo) ja Olli tuntee heidät. Pelaamme nyt varamaankin aika lailla samalla pelityylillä kuin mitä he ovat tottuneet pelaamaan. Se auttaa sopeutumista. Yritämme pelata rohkeasti, emmekä peruuttele. Menemme kentälle pelaamaan, emmekä selviytymään, kultakypärä sanoi.

HPK:lla on runkosarjaa jäljellä vielä kolme ottelua. Kerho on yhdeksän pistettä perässä viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaa Vaasan Sportia, kun se voi enää ottaa samat yhdeksän pistettä lisää.

– Yritämme nauttia lopusta, koska kohta kausi todennäköisesti on ohi. Sen jälkeen saamme taas juosta ja tehdä kaikkea muuta ihan riittävästi. Synkistellä ei kannata, Paajanen muistutti.

HPK:ssa alkukauden pelannut ja siirtorajan päättymisen kynnyksellä Tapparaan vaihtaneen Juhani Jasun mielestä HPK:n peli oli positiivista.

– Joukkueessa on paljon loukkaantuneita ja kentällä nuoria pelaajia. Itsekin olen ollut joskus samanlaisessa tilanteessa, ja silloin jokainen pelaaja taistelee aina ylimääräisen kymmenen prosenttia. Hienosti HPK taisteli, Jasu kehaisi.

Kerho menetti Tapparaa vastaan taas yhden pelaajan lisää sairastuvalle, kun Stephen Dixonin taklaus osui Henrik Forsbergia päähän. Tilanteesta ei tuomittu Dixonille rangaistusta, mutta otteluvalvoja Matti Alasentien mielestä tilanteesta olisi pitänyt tuomita viiden minuutin rangaistus. Taklaus menee myös jatkotutkintaan.

HPK:n päävalmentajaa Olli Saloa Forsbergin loukkaantumistilanteessa ihmetytti tuomariston kommentti HPK:n vaihtopenkille.

– Mikään muu minua ei siinä häiritse kuin se, että tuomari sanoo meille, että he näkivät selvästi tilanteen, eikä taklaus todellakaan osu päähän, Salo ihmetteli. HäSa

Asiasanat