Uutiset

Tappara jätti HPK:n taas pisteittä

Sarjakärki ja hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara oli edelleen HPK:lle vaikea voitettava jääkiekkoliigassa. Tappara otti voiton myös joukkueiden kauden kolmannessa kohtaamisessa, tällä kertaa Hakametsässä numeroin 4–0 (0–0, 2–0, 2–0).

Tappara oli Kerhoa parempi joukkueiden ensimmäisen Tampereen kohtaamisessa 6–5 ja Hämeenlinnassa vähämaalisemmin 2–1. Aikaisemmatkin ottelut ratkesivat 60 minuutin puitteissa eli Kerho ei ole saanut Tapparalta tällä kaudella vielä pistettäkään.

– Emme olleet lähelläkään. Olemme olleet useassa pelissä tällä kaudella tuloksessa kiinni, mutta tänään ei ollut meidän ilta. Olimme monessa asiassa jäljessä, laitojen lähellä pelaamisessa, kamppailuissa, mailakamppailuissa ja lisäksi meille tuli paljon huonoja menetyksiä. Siinä muutama syy, luetteli HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Kerhon kokoonpanossa nähtiin Tampereella kaksi kiekkoliigan ensikertalaista, lähes yli 13 minuuttia pelannut Joel Olkkonen ja viidesti kentällä käynyt mestarivalmentaja Jukka Jalosen poika Jimi Jalonen.

– Vähille minuuteille he jäivät, mutta heidän pelaamisestaan peli ei jäänyt kiinni. Kumpikin täytti paikkansa ja teki sen mitä heiltä odotettiinkin, Pennanen sanoi.

Kaksikolle lienee luvassa vastuuta jatkossakin, jos kuumepotilaat Joni Tuulola ja Mathias Porseland eivät ehdi kuntoutua loppuviikon peleihin. Kanadalainen Shane O’Brien ei pelaa vielä ainakaan torstaina Jukureita vastaan. Hyökkäyspään tuorein vahvistus Niklas Hagman pelannee ensimmäisen kerran lauantaina Vaasassa.

– Kumpikaan ei pelaa vielä huomenna. Nikke pelaa todennäköisesti lauantaina Vaasassa. Shanen tilannetta katsotaan päivä päivältä. Hän on matkustanut, ei ole pelannut ja jetlagkin vähän vaivaa. Odotellaan, hänen aikansa tulee vielä, Pennanen arvioi.

Ensimmäinen liigapeli maistui Jaloselle.

– Olihan se hieno kokemus. Hirveästi en päässyt pelaamaan, mutta vähän haistelemaan tunnelmaa. Kovempaa kentällä mennään kuin A-nuorissa, HPK:n A-nuorissa pelaava puolustaja sanoi.

Jalonen ehti jutella isänsä kanssa ennen liigadebyyttiään.

– Hän sanoi vain, että nauti jos pääset pelaamaan ja tee parhaasi.

Viime keväänä HPK:n kanssa pitkän sopimuksen tehnyt Olkkonen on pelannut alkukauden suunnitelmien mukaan Mestistä Jokipojissa. Ensimmäinen liigapeli oli hänelle mukava bonus hyvin menneestä kaudesta.

– Ensimmäiset kaksi erää olimme ihan hyvin mukana pelissä. Kiekollisessa pelissä meille tuli harhasyöttöjä, joten huolellisuutta pitää saada lisää. Tappara oli hyvä. Huonolle emme hävinneet, Olkkonen muistutti.

Puolustajan mielestä liigan kärkipelin vauhti ei juurikaan eronnut Mestis-peleistä.

– Kaikessa muussa sitten huomasikin, että vastassa on ammattilaisia. Kamppailupelaamisessa ja muussa täytyi olla tosi hereillä, että pärjäsi. HäSa

Katso videoHPK:n puolustajan Henrik Forsbergin haastattelussa osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic