Uutiset

Tappara kesti Kerhon kiri

Jääkiekon SM-liigan kuntopuntarin kärjessä porskuttaa Tampereen Tappara. Sarjassa toisena olevien kirvesrintojen lentokeli jatkui lauantaina, vaikka helpolla eivät pisteet Tampereelle jääneet.

HPK oli toisessa erässä tappiolla jo 3–0, mutta sieltä se vielä nousi taistelemaan pisteistä. Tappara kuitenkin kesti Kerhon kovan paineen loistavan maalivahtinsa Juha Metsolan johdolla.

Hakametsän halli oli lauantaina lähes täynnä – katsojia oli 7261. Hämeenlinnastakin oli lähtenyt Manseen paljon porukkaa. Yleisö näki tasaisen ja hyvätasoisen liigaottelun, jossa kummallakin oli paikkansa. Kerho haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta, mutta jyvä ei ollut nyt kohdallaan. Tapparallakin oli paikkansa. Kaksi kertaa kiekko kilahti HPK:n maalin yläputkeen.

Erikoinen kulku

Ottelun kulku oli jopa erikoinen. HPK tuli peliin vahvasti. Kerhon maalivahdille Mika Järviselle tuli ensimmäinen torjunta vasta, kun erää oli pelattu 11 minuuttia. Tappara kuitenkin johti jo 1–0 Jeff Ulmerin maalilla. Toisenkin Tappara teki, Ville Nieminen (1+1) ohjasi Ulmerin (1+1) maalin kattoon.

Toista erää hallitsi hienokseltaan Tappara, joka meni 3–0-johtoon Olli Palolan maalilla. HPK kuitenkin voittti keskimmäisen erän. Juha Kiilholma kavensi läpiajonsa päätteeksi saatuaan mainion syötön Ossi-Petteri Grönholmilta. Antti Aarnio toi Kerho puolestaan jo maalin päähän. Hänen maalinsa alustivat Kiilholma ja Tuomas Vänttinen.

Kova ja kireä

– Kova taistelu ja kireä peli. Olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, arvioi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Hänen mukaansa tulos ”valehteli” siinä vaiheessa, kun Tappara johti 3–0.

– Eihän peli meidän hallintaamme ollut. HPK prässäsi ja me teimme maalit. Toisessa erässä kerjäsimme vaikeuksia. Kolmas oli meiltä taas hyvä. Kerho luki toisessa erässä lähtöjämme hyvin. Muutimme niitä kolmanteen erään. Tämä oli kuin shakkia ja kummankin joukkueen pelaajat erittäin kurinalaisia.

HPK:n päävalmentajan Ari-Pekka Selinin mukaan Kerhon perjantainen taistelu Kärppiä vastaan näkyi joukkueen otteissa lauantaina.

– Etenkin maalintekopaikoissa se näkyi. Oli jotenkin hitaita ratkaisumalleja. Tappara oli vähän terävämpi. Hyvää oli se, että joukkue ei luovuttanut, vaan nousi taistelemaan pisteistä. Silti tämä ei ollut meiltä parasta, Selin selvitti.

Häntä ei lohduttanut pätkääkään, että oma joukkue piinasi kovakuntoista Tapparaa.

– Harmittaa. Piste olisi ainakin pitänyt kaivaa. Taistelu play off -paikoista on niin tasaista ja kovaa, että joka piste on tärkeä.

Ei huono

Kerhon lauantainen ei ollut missään nimessä heikko esitys. Päinvastoin. Kieltämättä kehnon tuloksen takana näkyi jälleen paljon hyvää.

Kerhon tuloksellisin osa oli ketju Aarnio–Kiilholma–Vänttinen. Se voitti osuutensa 2–1. 0–3-takkiiin otti puolestaan pakkipari Johan Larsson–Ossi-Petteri Grönholm. Sellaistakin sattuu. Kaksikko on pelannut pitkään erittäin hyvin, eikä peli mitenkään heikkoa ollut lauantainakaan nolosta saldosta huolimatta.

Kerhon maalivahti Mika Järvinen torjui normipelin eli ihan kelvollisesti. Hän torjui 21 laukausta. Tapparan Metsola oli kiekon tiellä 32 kertaa. (HäSa)

Asiasanat

Mainos