Uutiset

Tappara silkkaa terästä

Tappara vei ja HPK vikisi.

Rinkelinmäellä nähtiin tiistai-iltana jo tuulahdus pudotuspelikiekosta. Kotiyleisön harmiksi sitä esitti tällä kertaa vierasjoukkue Tappara, joka hallitsi kenttätapahtumia neljän ehjän viisikon voimin lähes suvereenisesti.

HPK:n kolmosketjun sentteri Arsi Piispanen löysi omiensa esityksestä kuitenkin myös positiivista.– Tänään meillä oli jo vähän enemmän yritystä kuin viime viikon peleissä. Paikkoja meillä oli, mutta Tapparalla niitä oli vielä vähän enemmän, joista he sitten rankaisivat. Peli oli vauhdikasta varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä emme saaneet sitten oikein minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi.

– Tappara käänsi peliä nopeasti keskialueelta meitä vastaan. Pelirytmissä ja kiekollisessa pelissä he olivat meitä tänään selvästi edellä, kehui tehomerkinnöittä jäänyt Piispanen.

Piispanen tiesi mistä puhui. Tappara liikutti kiekkoa upeasti ja käytti viisikoillaan erinomaisesti koko kentän leveyden hyväkseen. Peruspuurtamisen lisäksi Tappara esitti myös mielikuvituksellista hyökkäyspelaamista, joka aiheutti Kerhon puolustukselle harmaita hiuksia.

Erikoisia maaleja

Tappara iski ensimmäisen erän kaksi maaliaan reilun puolen minuutin sisään. Chris Connollyn maalin aikana Borna Rendulic ja 900. runkosarjaottelunsa pelannut Marko Tuulola halailivat toisiaan jään pinnassa Kerhon maalin takana törmättyään ensin rajusti toisiinsa. Dragan Umicevicin osumaa seurasi oman maalin takaa puolestaan vasta toisen SM-liigaottelunsa pelannut Ville-Veikko Eerola.

Ville Viitaluoman toisen erän alun löysä rannelaukaus upposi maskin takaa helposti muuten erinomaisen ottelun Tapparan maalilla pelanneen Juha Metsolan selän taakse. Kerho pääsi näin kuin varkain hetkeksi peliin mukaan, mutta vain hetkeksi.

Umisevicin illan toinen oli kuin vanhan kunnon punakoneen työnnäyte. Kiekko liikkui kuin ajatus pelaajalta toiselle klap-klap-tyyliin ennen kuin ruotsalaishyökkääjä iski kauden neljännen osumansa.

Jarno Koskirannan osumassa kiekko pomppasi ensin korkealle ilmaan pudotakseen lopulta 32 kertaa torjuneen hölmistyneen Mika Järvisen selän taakse neljännen ja viimeisen kerran.

Selin ei selitellyt

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui vuolaasti Tapparan pelaamista.

– Tappara pystyi koko materiaalinsa leveydeltä hallitsemaan peliä alusta loppuun asti. Lista niistä asioista, missä me olimme tänään huonompia on liian pitkä lueteltavaksi. Pelinopeudessa oli tänään joukkueiden välillä suurin ero. Tappara oli tänään nälkäisempi joukkue.

– Meillä on joukkueessa tällä hetkellä kahden kerroksen väkeä. Osa on huolissaan joukkueemme ilmeestä ja tekee työnsä hyvin jäällä. Osaa ei vaan oikein nappaa, suitsi Selin joukkueensa kahtiajakautunutta esitystä.

Selin ei ollut tyytyväinen myöskään kahden nuoren puolustajansa peliesitykseen.

– Juuso Vainio ja Eerola eivät onnistuneet kovin hyvin. Kovaa oli kyyti tänään meidän kaikille pakeille.

Henrylle viiden pelin panna

Ilveksen Jyrki Jokipakkaa viime viikon kamppailussa kaltoin kohdellut Jordan Henry sai tekosestaan viiden ottelun pelikiellon. Puolustaja on siis runkosarjan lopun lisäksi syrjässä myös Kerhon ensimmäisen pudotuspeliottelun.

– Se oli vähintäänkin oikea ratkaisu. Se oli typerä ja tahallinen kyynärpäätaklaus Henryltä. Tarkoitus oli, että mies vahvistaa joukkuetta, mutta hän vahvistaakin katsomoa tällä hetkellä, kun pelataan kauden tärkeimpiä pelejä, tukisti Selin Kerhon takalinjoille hankittua puolustajakolossia. (HäSa)

Arto Laakso

Asiasanat