Uutiset

Tappara väänsi pisteet Kerhon kotiluolasta

Voitto kiertää tällä hetkellä Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkoliigassa. Kerho kärsi tiistaina neljännen peräkkäisen tappionsa, kun hallitseva suomenmestari ja tämän kauden runkosarjassakin ykköstilaa pitävä Tampereen Tappara haki Ritariareenasta pisteet maalein 1–2 (1–1, 0–1, 0–0).

Kovin lähellä Kerho jo ainakin jatkoaikaa oli, sillä se sai kolmannen erän puolivälin jälkeen jo kiekon maaliin. Kotijoukkueen juhla jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Jaakko Turtiaisen tekemä maali hylättiin tilannetta edeltäneen käsisyötön takia.

HPK:n päävalmentajaa Antti Pennasta hylätty maali pänni kovaa.

– En yleensä jaksa näistä tilanteista sanoa, mutta nyt se oli minusta niin kallis tilanne. Ensinnäkin maalitilanteessa oli kamppi, joka meni läpi. Sitten meidän pelaajamme kyllä työntää kiekon kädellä taaksepäin, mutta vastustajan pelaaja osuu välissä kiekkoon ja meidän maalintekijämme ampuu kiekkoa vasta sen jälkeen. Käsisyöttö olisi pitänyt washata pois. Nämä ovat niin isoja ja kalliita mokia, ja tuntuu että joka pelissä tulee yksi iso, Pennanen sanoi.

Tilanne oli tuomaristolle varmasti nopea ja hankala, mutta jälkikäteen hidastuksissa kieltämättä näkyy, että Severi Sillanpään käsihuitaisun jälkeen Tapparan Jan-Mikael Järvinen sutaisee kiekon oman maalin edestä suoraan Turtiaiselle.

HPK pelasi ottelun ensimmäisessä erässä erinomaista jääkiekkoa ja 1–1-tilanne tuntui hämeenlinnalaisittain kovalta tulokselta. Kerho pakotti Tapparan rikkomaan ja sai luotua maalitilanteita sekä tasaviisikoin että ylivoimalla, mutta Teemu Turunen oli ainoa onnistuja. Turunen oli hereillä Otto Paajasen ohilaukauksen jälkeen, kun kiekko pomppi takaisin Tapparan maalin eteen, ja latoi kiekon ohi Lassilan. Syöttöpisteen maaliin sai Paajasen ohella myös Janne Lahti.

Kovin pitkään Kerho ei johdostaan saanut nauttia, vaan Tappara rokotti erän ainoasta paikastaan. Maalintekijänä oli läpiajoon päässyt Järvinen.

Kerho sai pelata Tapparaa vastaan rutkasti ylivoimaa, mutta tuloksetta. Tappara puolestaan käytti toisen erän alussa ensimmäisen mahdollisuutensa heti hyväkseen, kun Veli-Matti Savinainen pääsi laukomaan kiekon maalin edestä Emil Larmin ohi.

Kotijoukkueen ainoan maalin tehnyt Teemu Turunen näki pelissä tappiosta huolimatta paljon hyvää.

– Tappio ei tullut huonolla esityksellä. Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvä. Toiseen erään pelin taso ehkä vähän laski, mutta kolmas erä oli taas hyvää taistelua, vaikka maali jäikin nyt puuttumaan, Turunen mietti.

Ensimmäisen vuoden liigapelaajan mielestä maaleja kyllä alkaa HPK:lle tulla, kun joukkue jaksaa tehdä niiden eteen töitä.

– Kiekkoa maalille ja äijiä sinne. Kun maskipelaaminen on kunnossa, alkaa maalejakin kyllä tulla jossain vaiheessa, hyökkääjä suunnitteli. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic