fbpx
Uutiset

Tappava taifuuni moukaroi nyt Etelä-Kiinaa – Hong Kongissa pilvenpiirtäjät heiluivat

Pohjois-Carolinassa pelätään vielä pahinta, Florence suuntaa sisämaahan.
Poliisi yritti estää myskytuhoja Hong Kongissa, jota taifuuni Mangkhut runteli rajusti sunnuntaina.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yli 2,5 miljoonaa evakuoitu Kiinan Guandongin maakunnassa ja Hainanin saarella, kertoo maan valtiollinen media.

Syynä on taifuuni Mangkhut. Se jatkoi tuhoisaa matkaansa viikonloppuna Filippiineiltä Hong Kongiin, jossa pilvenpiirtäjät heiluivat ja irtainta tavaraa sinkoutui pyörteen mukana. Lennot peruutettiin, junat jäivät asemille ja päätiet suljettiin.

Viime vuosikymmenten voimakkaimpiin kuuluvan myrskyn odotetaan jatkavan tänään reittiään Kiinan Guizhoun, Chongqingin ja Yannan alueille.

Maapallon toisella puolella USA:n itärannikolla Florence-myrskyn nostattamat tulvat ovat saartaneet satoja ihmisiä koteihinsa, eivätkä uhat ole suinkaan väistyneet.

Amerikkalaismedian mukaan pahin saattaa olla vielä edessä. Joet tulvivat Etelä- ja Pohjois-Carolinassa yli äyräittensä, kadut ovat veden peitossa ja sadat ihmiset ovat jääneet saarroksiin sekä ilman sähköä.

Florencen kerrotaan tappaneen tähän mennessä kaikkiaan 18 ihmistä. Se jatkaa nyt matkaansa Kentuckyn suuntaan nopeudella, joka voi olla puuskissa jopa 50 metriä sekunnissa.

Menot