Uutiset

Tappio niskassa joulutauolle

HPK ei saanut parasta joulumieltä maanantaisesta lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelustaan. Se joutui lähtemään joulutauolle tappiolla, kun viime kauden hopeajoukkue LP Kangasala vei viisieräisen jännitysnäytelmän maanantaina Hämeenkaaressa.

Katsojat (435) saivat nauttia vaihtelevasta lentopallosta. Kumpikin joukkue oli ajoittain erittäin hyvä ja joskus taas oikein huono. Peli oli viihdyttävä, vaikka ei tasoltaan varmasti läheskään parhaasta päästä.

Kerho oli ensimmäisessä erässä aivan pihalla, mutta löysi sen jälkeen jo paremman juonen. Ratkaisu taisi tällä kertaa piillä Anna Borichevan ja Marina Skenderin flunssassa. Kummaltakin puuttui paras terävyys ja LP Kangasala sai normaalisti erittäin tehokkaat hyökkääjät hyvin kuriin.

HPK:n Amerikan avun Sue Jacobin käsi käy, mutta virheitä hän tekee vielä ihan liikaa. Jacobilta ei kuitenkaan pelirohkeus häviä yhteen, kahteen tai useampaankaan epäonnistumiseen ja se on kevättä ajatellen erinomainen asia Kerholle.

– Kyllä me Suesta hyvän vahvistuksen saamme. Ajoitus on vielä hakusessa ja passitempo erilainen mihin hän on tottunut. Sue kuitenkin väläyttelee koko ajan, tuumi HPK:n valmentaja Jukka Koskinen.

Pelkiö loisti torjunnassa

HPK:n parasta antoivat maanantaina keskipelaajat Pihla Pelkiö ja Annika Kivioja. Pelkiö sai tilaston mukaan kymmenen torjuntaa, mutta oikeasti pari enemmänkin. Hänen torjuntapelinsä oli sanalla sanoen loistavaa. Kivioja päätti puolestaan hyökkäyksiä terävästi.

– Ainakaan tällä kaudella – enkä parilla edelliselläkään – saanut yhteen peliin yhtä monta torjuntaa, selvitti HPK:n ilopilleri Pelkiö, jota myös valmentaja Koskinen kehui ansaitusti.

– Pelkiö on pelannut ottelusta toiseen tasaisen hyvin. Hän on mielestäni ollut tämän kauden yllättäjämme, valmentaja suitsutti.

Pelkiönkin mielestä maanantain ottelu oli ailahteleva.

– Meillä oli alla 3–0-kotivoittoja. Tällaisia tiukkojakin pelejä on opittava pelaamaan viimeiseen pisteeseen saakka.

HPK:n syyskausi oli raskas. Italiasta vahvistukseksi hankittu Stefania Okaka ei pystynyt pelaamaan pelin peliä liigassa ja Marina Skenderkin oli pitkään sairaslistalla sormivamman takia. Anna Boricheva on kantanut kovan kuorman ja selviytyi siitä syyskaudella upeasti, vaikka sairastelu ja lauantain viisieräinen olivat vieneet parhaan voiman maanantailta.

Onneksi kevääseen on vielä pitkä matka. Pihla Pelkiö vakuutti, että Kerhon joukkueessa on potentiaalia vaikka kuinka pitkälle. Turha on mennä vastaankaan väittämään. HPK:lla on nippu hyviä pelaajia, joista voi kasvaa erittäin hyvä joukkue – jos vaikka porukka pysyisi nyt terveenä ja saisi rauhassa harjoitella yhdessä.

– Olihan meillä hankala tilanne syksyllä, mutta ei se mielestäni joukkueeseen vaikuttanut. Riittävästi on ollut pelaajia, Pelkiö tuumi.

Parannettavaa HPK:lla on toki joka osa-alueella. Peli-ilmettä on syytä kirkastaa. Omiin syöttöihinsä Kerhon on saatava vaarallisuutta ja puolustuspelissä liikkeen on parannuttava. Myös passipeliin on HPK:n pakko saada parempi ryhti.

Vilponen ja Salomäki

LP Kangasala on yksi Kerhon päävastustajista Mestaruusliigassa. Salolainen LP Viesti on ainakin nyt ihan omassa kastissaan, sen jälkeen tulevat Oriveden Ponnistus, Kangasala ja Kerho. Tämä kolmikko – ja ehkä myös Woman Volley – kamppailee tiukimmin kakkospaikasta, joka vie suoraan välieriin.

Kangasala otti sunnuntaina pahasti pataan OrPolta, mutta oli maanantaina pirteä. Keskipelaaja Eveliina Vilponen on kehittynyt jättiharppauksin ja kovaa kättä pallolle antoi myös Hanna Salomäki.

– Maukas voitto sunnuntain kotisukelluksen jälkeen. Olen tyytyväinen torjuntapuolustukseen ja puolustuspeliimme. HPK:lla on älyttömän kovat laiturit, mutta saimme heidät nyt hyvin kuriin, sanoi LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alitalo. (HäSa)

Asiasanat