fbpx
Uutiset

Tappiokierre kiristää otettaan FC Hämeenlinnasta

FC Hämeenlinna kaatui kalkkiviivoilla vieraspelissä FC Viikinkejä vastaan Helsingissä. Tappio oli jalkapallon Ykkösessä pelaavalle joukkueelle jo neljäs peräjälkeen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvin ja siirtyi johtoon parinkymmenen minuutin jälkeen, kun keskikenttäpelaaja Harri Suhonen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ohjasi pallon verkon perukoille maalin edustalta.

Viikingit tuli kuitenkin tasoihin vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, ja lopullinen ratkaisu syntyi, kun vain muutama minuutti peliaikaa oli jäljellä. Viikingit laittoa palloa vieraiden maalille, mistä se lopulta löysi tiensä verkon perukoille epäonnekkaan hämeenlinnalaispuolustajan Ozeias Gracianon jalasta, ja taas vieraat poistuivat kentältä tappio niskassa.

Jyväskylän JJK:sta tiistaina lainalle saatu maalivahti Mihaly Szerovay ei voinut maaleille mitään. Szerovayn todellista tasoa ei juuri päästy mittamaan, koska suurin osa Viikinkien laukauksista nousi taivaan tuuliin, poikkeuksena joukkueen avausmaali, joka kaartui vastustamattomasti ylänurkkaan.

FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen oli tyrmistynyt tappiosta. Kenttätapahtumissa joukkueet olivat tasapäiset ja vieraillakin oli omat paikkansa ratkaista ottelu.

– Yksi maali tämän ratkaisi. Ei päästy toisella jaksolla vastustajan maaliviivaa lähemmäksi, kun kaveri taas pääsi maaliviivan yli. Tasainen peli kaikin puolin, Lempinen manaili ottelun jälkeen.

– Olemme olleet pelillisesti mukana jo pitkän aikaa, mutta sillähän ei saa yhtäkään pistettä, Lempinen viittaa hyviin esityksiin aiemmin SJK:ta ja OPS:ää vastaan.

Viikingeille taisteluvoitto

FC Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti oli tyytyväinen kotivoittoon.

– Taisteluvoitto, joka mielestäni ansaittiin. Paljon oli hyvää, mutta paljon myös käsittämättömiä ratkaisuja. Kaikki pisteet kuitenkin kelpaa. Kukaan ei kysy kauden lopussa, miten ne pinnat on tullut. Erittäin tärkeä voitto meille, Jäntti pohdiskeli.

Lempisen suojattien seuraava peli on sunnuntaina kotikentällä AC Oulua vastaan. Tiukan pelitahdin vuoksi tappiokierteestä on hankala päästä irti.

– En ole oikein pystynyt mitään tekemään, kun pelejä tulee niin tiiviiseen tahtiin. Jokaisessa pelissä tulee loukkaantumisia ja suunnitelmia joudutaan vaihtamaan, niin en tiedä mitä tehdä. Vitsit ovat todella vähissä nyt.

Viikonlopun jälkeen tulee pidempi tauko peleistä, minkä aikana kuvioita voi enemmän hioa. Pistekin tästä pelistä olisi luonut uskoa tulevaisuuteen.

– Tauolle olisi pitänyt saada tästä jotain, niin se olisi auttanut asiaa. Ei oikein ole muuta sanottavaa tässä vaiheessa, Lempinen summaa.

FC Hämeenlinna jatkaa Ykkösen jumbona, saldona vaivainen piste seitsemässä ottelussa. Ero seuraavaan kolmikkoon on jo neljä pistettä. (HäSa)

Kai Lintinen

Asiasanat

Menot