fbpx
Uutiset

Tarantino kiinnostunut Perjantai 13. päivä -leffan ohjaamisesta

Quentin Tarantino suunnittelee uuden jakson ohjaamista mittavaksi venyneeseen Perjantai 13. päivä -kauhuelokuvasarjaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan Tarantino neuvottelee parhaillaan sopimuksesta tuotantoyhtiö New Line Cineman kanssa.

Sean S. Cunninghamin ohjaama Perjantai 13. päivä -sarjan ensimmäinen elokuva valmistui jo vuonna 1980, jonka jälkeen sille on tehty lukuisia jatko-osia.

Perjantai-elokuvien keskushahmona on jääkiekkomaalivahdin naamariin verhoutunut Jason Voorhees -niminen murhaaja, joka vuonna 2003 valmistuneessa jatko-osassa Freddy vs. Jason taisteli Painajainen Elm Streetillä -elokuvien päähahmoa Freddy Kruegeria vastaan.

Jos Tarantinon suunnittelema hanke toteutuu, on hänen Perjantai-elokuvansa ensimmäinen teos, jonka hän ohjaa Miramax Films -tuotantoyhtiön ulkopuolella.

Äskettäin Tarantino sopi ohjaavansa C.S.I.-poliisisarjan viidennen tuotantokauden päätösjakson.

STT

Turkki politikoi eläinten nimillä

Turkki on lähtenyt nimeämään eläinlajeja uudelleen poliittisista syistä. EU-jäsenyyttä havittelevan maan ympäristöministeriö ilmoitti, että kyseiset eläimet oli alun perin nimetty “pahantahtoisesti”, Turkin yhtenäisyyttä vastaan.

Niinpä lammaslaji Ovis Armeniana tunnetaan vastedes Turkissa nimellä Avis Orientalis Anatolicus. Punakettu Vulpes Vulpes Kurdistanica puolestaan sai uuden nimen Vulpes Vulpes.

– Valitettavasti Turkista löytyy monia muitakin eläinlajeja, jotka on alun perin nimetty tällä tavoin pahantahtoisesti. Pahat tarkoitusperät ovat aivan ilmeisiä, ministeriö julisti jokseenkin hämmästyttävässä kannanotossaan.

Ympäristöministeriön mukaan eläinlajien uudet nimet on valittu tieteellisen tutkimuksen perusteella.

STT

Paasikiven lempiruoat arkisin suolasilakat ja sillilaatikko

Juho Kusti Paasikivellä oli ruokailun suhteen presidenttiaikana hyvin tarkka päiväohjelma. Lounas nautittiin klo 13 ja päivällinen klo 17. Syötiin vähän mutta hyvää, eli hieman kalaa tai lihaa sekä vihanneksia. Sunnuntailounas eli suurus, kuten Paasikivellä oli tapana sanoa, tarjottiin aina linnassa.

Paasikivi korkkasi myhäillen mieliviiniään, Königsmoseliä, ja samalla sukulaislapset oppivat syömään jopa ostereita.

Paasikiven lempiruoat olivat tavallisia arkiruokia: puuroja, vellejä, kuoriperunoiden päällä keitettyjä suolasilakoita sekä sillilaatikkoa.

Ravintolakoulu Perho tarjoaa 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Helsingissä Paasikiven aikaisen juhlamenun. Siihen kuuluvat klassiset alkupalat, häränhäntäliemi ja juustotanko, haudutettu lohi ja rapukastike, sellerisorbetti, vasikannoisetit viinikastikkeen kera sekä jäätelöpommi. Menu on koottu Hotelli- ja ravintolamuseon avulla.

STT

Iranissa uusi vuosi on kovaa aikaa kultakaloille

Iranilaiset rakastavat kultakaloja, joita pidetään hyvän onnen vertauskuvina. Erityisen paljon hyvää onnea tarvitaan uuden vuoden tienoilla, mikä iranilaisen lehtikirjoituksen mukaan tietää varmaa kuolemaa ainakin viidelle miljoonalle kultakalalle.

Persialaisen kalenterin mukaan uutta vuotta juhlitaan maaliskuulta huhtikuun alkupäiviin asti. Juhlaa varten maaseudulla kasvatetaan miljoonia kultakaloja saastuneissa lammikoissa ja kuljetetaan kaupunkeihin ämpäreissä ja säiliöissä.

Sharg-lehden mukaan kaikki pikkuvipeltäjät eivät kestä tällaista kohtelua, vaan heittävät henkensä ennen päätymistä iranilaisen kodin juhlapöydälle kananmunien, viljan, valkosipulin, omenoiden ja muiden hyvää onnea, terveyttä ja hedelmällisyyttä tuovien symbolien keskelle.

Juhlapyhien jälkeen monet kultakalat päästetään takaisin vapauteen, usein puistojen lammikoihin, missä niiden mahdollisuudet selviytyä hengissä ovat edelleenkin aika kehnot.
STT

Menot