Uutiset

Tarkastuslautakunta järkytti pyhää rauhaa

Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen antoi oman arvionsa Hämeenlinna tarkastuslautakunnan toiminnasta. (HäSa 22.5.) Hän otsikoi kolumninsa: Paljon melua tyhjästä ja määritteli keskustelun poliittisten irtopisteiden keruuksi, vaikka tässä vaiheessa asia oli vielä täysin auki.

Onko se melua tyhjästä ja irtopisteiden keruuta, jos lautakunta uudistaa 7.6. päätöksensä ja muistuttaa kaupunginjohtajaa ja tilintarkastusyhteisö Audiatoria yhteisten pelisääntöjen noudattamisesta?

Pian puoli vuotta kestänyt vuoropuhelu on kuin tapahtuma, joka sattui vuosia sitten pienessä pitäjässä. Seurakunnan pappi ja kanttori kävivät erään vanhan mummon mökissä pelaamassa sököä. Pitäjällä alettiin epäillä, mitä peliä mummo miesten kanssa oikein pelaa.

Eräänä pyhäaamuna asia paljastui, kun mummo heräsi kirkonpenkissä siihen, kun kolehtihaavi tuli kohdalle. Tähän mummo tokaisi, että menköön sökönä.

Nyt tehty tarkastuslautakunnan äänestyspäätös luvuin 10-3 on historiallinen vuosikymmeniin. Nyt kaupungin päätöksenteossa kaikki asiat eivät mene sökänä eteenpäin, vaikka paikallisen kunnallispolitiikan Matit ja Tepot sitä yrittävätkin.

Lintukodon pyhä rauha on nyt hiukan järkkynyt. Vanhaan menoon ei ole enää paluuta, asioita uskalletaan tarvittaessa myös kyseenalaistaa

Pentti Pietilä

valtuutettu (kesk.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic