Uutiset

Tärkeitä otteluita kotiyleisön edessä

Ville Lastikka (Steelers), Julius Aaltonen (Steelers), Miikka Pentikäinen (Lammin Salibandy) ja Rasmus Kainulainen (Lammin Salibandy) pääsevät näyttämään taitojaan kovaan seuraan viikonvaihteen EFT-turnauksessa. Divarissa pelaava kvartetti pukee tällä kertaa ylleen 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen edustusasun ja antaa näyttöjä keväällä Helsinborgissa Ruotsissa pelattaviin MM-kisoihin.

Divarin pistepörssin kärkimies Lastikka on aloittanut kauden hyvin. Seitsemässä ottelussa 18-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt tehot 14+7. Poikien maajoukkueessakin hän on mukana jo kolmannessa pelitapahtumassaan.

– Nyt on kyllä edessäni urani tähän saakka hienoimmat ottelut. Kotiyleisön edessä olisi todella hieno onnistua, Lastikka pohtii.

Hämeenlinnan turnaus on tärkeä näytönpaikka myös 19-vuotiaiden maajoukkueelle. Ennen MM-kisoja joukkue on tositoimissa enää vain alkuvuoden Ruotsi-maaottelussa.

Lastikalle U19-joukkueen kovimmatkin pelit ovat jo tuttuja. Hän nimittäin tähtää jo tosiin MM-kisoihinsa.

– Maajoukkueessa mennään paljon kovempaa kuin Divarissa. Peli on myös fyysisempää, Lastikka vertailee.

Suomen poikien joukkue aloittaa Hämeenlinnan turnauksensa perjantaina kello 16 kohtaamalla Tshekin. Kovimmaksi peliksi Lastikka povaa kuitenkin sunnuntaina pelattavaa Ruotsi-ottelua.

Maajoukkueen ensikertalainen

Myös Julius Aaltonen on huseerannut alkukaudesta hyvin seurajoukkueessaan. Lastikan ketjun sentteri on tällännyt Steelersissä kuusi maalia ja on syöttänyt neljä.

– Maajoukkueessa pelaan kuitenkin vasta nyt ensimmäiset pelini ja tunnelmat ovat sen mukaiset. Edessä on taatusti hieno kokemus, myhäilee Steelersin kasvatti.

Torstaina 18 vuotta täyttävä Aaltonen sai kutsun maajoukkueeseen pari viikkoa sitten.

– MM-leireilläkin olen ollut vasta kaksi kertaa. Elenia-areenan turnaukseen valmistaudumme kokoontumalla keskiviikkona Eerikkilän urheiluopistolle. Tuolloin tiedämme myös, minkälaisilla ketjuilla pelaamme viikonvaihteessa, Aaltonen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot