Uutiset

Tarkempia laukauksia

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen uskoo suomalaisten ampumahiihtäjien osuvan tauluihin entistä tarkemmin alkavalla kilpailukaudella. SAhL on tehnyt maaliskuuhun 2014 saakka ulottuvan valmentajasopimuksen Suomen Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentajan Juha Hirven kanssa.

– Juha tuo uutta, hieman erityyppistä, taustaosaamista lajiimme. Saamme hänestä urheilijoita rauhoittavan ”putkimiehen” ampumapenkalle, Nepponen kuvailee.

Hirvi on jo aloittanut työnsä ampumahiihtäjien kanssa. Hän on mukana jo viikonvaihteessa Ruotsin Östersundissa käynnistyneissä maailmancupin kisoissa.

– Uuden ampumavalmentajan palkkaaminen sai alkunsa Kaisa Mäkäräisen kaivattua uutta taustahenkilöä. Juha on osa uusittua valmennussysteemiämme, jossa ovat mukana myös Heikki Ikola ja Ville Kotikumpu, Nepponen kertoo.

Nepponen uskoo suomalaisten ampumahiihtäjien menestyvän hyvin talven kisoissa.

– Kaisa Mäkäräinen on edelleen vahvin valttikorttimme, mutta myös Mari Laukkaselta on lupa odottaa hyviä sijoituksia kympin sakissa. Miesten puolella Jarkko Kauppinen ja Ahti Toivanen ovat myös hyvässä kunnossa. Heillekään ei riitä enää jäännöspisteiden jahtaaminen maailmancupissa, Nepponen pohtii.

Ampumahiihtoliitto jatkaa myös taloutensa tervehdyttämistä.

– Joudumme muun muassa lomauttamaan henkilöstöämme. Alkava kilpailukausi on taloudellisesti raskas savotta, sillä urheilun tukieurot ovat nykyisin entistä tiukemmalla, Nepponen muistuttaa.

AAH putosi kärkipaikalta

Nepponen vieraili lauantaina Hämeenlinnassa pidetyssä SAhL:n syysliittokokouksessa. Kokousisäntänä oli Ahveniston Ampumahiihtäjät, joka on pokannut Suomen parhaan ampumahiihtoseuran palkinnon jo viitenä peräkkäisenä vuonna. Kaudella 2012 AAH jäi kuitenkin seurapisteissä toiseksi edellään Seinäjoen Hiihtoseura. Kontiolahden Urheilijat pokkasi kolmannen sijan.

Kakkossija ei tullut yllätyksenä AAH:n puheenjohtajalle Hemmo Koivuselle.

– Seinäjoen Hiihtoseura on tehostanut meidän tapaamme junioritoimintaansa. Seura menestyi AAH:ta paremmin varsinkin ampumahiihdon kesälajeissa. Nuoriltamme jäi kisoja väliin valmennusleirien takia, Koivunen sanoo.

AAH järjestää tänä talvena kaksi suurempaa kisaa. Tammikuun 12.–13. päivinä Ahveniston moottoriradalla kilpaillaan nuorten MM-katsastukset. Helmikuussa (24.2.) ovat vuorossa perinteiset kansalliset kisat.

– Tavoitteenamme on menestyä varsinkin MM-katsastuksissa. Parhaita urheilijoitamme ovat maajoukkuevalmennettavamme Auli Kiskola, Atte Kiskola, Mikael Koivunen, Henri Lehtomaa, Jessika Rolig, Erika Jänkä, Jussi Jarho ja Erik Sinkko, luettelee Koivunen.

AAH:n nuorista parhaiten viime talvena menestyi Auli Kiskola. Hän oli paras suomalainen nuorten MM-kisoissa Kontiolahdella helmikuussa. Kiskola ylsi 17-vuotiaana pikamatkan 11:nneksi 19-vuotiaiden sarjassa. Saman sarjan MM-kisoihin hämeenlinnalainen pääsee osallistumaan vielä kaksi kertaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020