Uutiset

Tarmo aloittaa erityisryhmien yleisurheilukoulun

Hämeenlinnan Tarmo käynnistää uutena toimintana yleisurheilukoulun erityisryhmien lapsille ja nuorille yhteistyössä Hämeenlinnan Liikuntahallien kanssa.

-Toiminta on avointa kaikille erityisryhmille, mitään rajoituksia ei ole, korostaa Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä, joka toimii myös ryhmän ohjaajana.

-Ilmoittautumisia on jo tullut, mutta mukaan mahtuu vielä hyvin. Toivottavasti saamme riittävän kokoisen ryhmän kasaan. Kaurialan kentällä pääsee kokeilemaan uutta harrastusta ja liikkumaan monipuolisesti. Aloitamme heti koulujen kevätjuhlien jälkeen 6. kesäkuuta ja ryhmä kokoontuu maanantaisin kello 18-19.30 kesäkauden ajan, infoaa Vepsä toiminnan puitteista.

Liikuntahallien puolelta mukana on erityisliikunnanohjaaja Hilkka Leskinen-Nikander, joka on toiminut 26 vuotta Hämeenlinnassa erityisryhmien kanssa.

– On tärkeää, että seurat ottavat toiminnassaan huomioon myös erityisryhmät. Näin syntyy mahdollisuuksia harrastaa ja kokeilla sekä mahdollisesti löytää itselleen sopiva laji. Kyselyissä on noussut esille toiveita myös yleisurheilutoiminnasta. Vanhempien innostuminen lapsen tueksi on tärkeää, korostaa Leskinen-Nikander, joka on luvannut antaa oman erityisosaamisensa Tarmon uuden toimintamuodon tueksi.

– Aloitin itse aikanaan nollasta työn Hämeenlinnassa. Monenlaista olemme kokeilleet vuosien varrella ja myös yleisurheilutoimintaa ja -kilpailuja on ollut. Jatko kokeilujen jälkeen on kuitenkin puuttunut. On äärettömän hyvä, että toiminta nousee seuran kautta, kuten tässä Tarmo on hienosti osoittanut aktiivisuutta, iloitsee kokenut erityisliikunnanohjaaja uuden toiminnan aloittamista. Leskinen-Nikander toimii itse vapaa-ajallaan kehitysvammaisten melontavalmentajana.


Valtakunnallisesti merkittävä avaus

Aiemmin Hämeenlinnassa erityisryhmille on ollut seuratoimintaa jalkapallossa, uinnissa ja melonnassa. Vepsä ja Leskinen-Nikander muistelevat, että myös valtakunnallisesti erityisryhmille on ollut vain vähän tarjolla yleisurheilutoimintaa seuratasolla.

– Vammaisurheilussa on korostunut huippu-urheilu. Mutta sekin kaipaa tuekseen juuri ruohonjuuritason toimintaa, jota kautta halukkaat ja lahjakkaat nuoret voivat edetä säännölliseen valmennustoimintaan. Erityisryhmille on tarjolla monenlaista kilpatoimintaa aina kansainvälisiä kenttiä myöten, korostaa Leskinen-Nikander erityisryhmien mahdollisuuksia.

-Halukkaille vanhemmille ja ohjaajille on tarvetta ja hyviä mahdollisuuksia erityisryhmien parissa. Itsekin olen valmentajana päässyt moniin kansainvälisiin tapahtumiin. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020