Uutiset

Tarmo ja Jana seuracupin finaaleihin

Hämeenlinnan Tarmon ja Janakkalan Janan 11–17-vuotiaat juniorit jatkavat kauttaan lauantaina Vattenfall-seuracupin finaalitapahtumissa, joihin sarjoittain selviytyi 15 parasta sekä järjestävä seura.

Tarmolaiset kilpailevat Imatralla suurimpien yli 25 000 asukkaan kuntien finaalissa, jonne kärkiseuroina tulevat Tampereen Pyrintö, Espoon Tapiot ja Turun Urheiluliitto.

– Piirikisoissa oli tänä vuonna kova taso, sillä yleisurheilu on hyvässä nosteessa nuorissa. Meille tie finaaliin oli aiempaa helpompaa. Sisulisäikäisissä on joka ikäluokkaan kovaa sakkia ihan valtakunnallisellekin tasolle, kertoo Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Hämeenlinnalaiset lähtevät maltillisin tavoittein Imatralle. Viime vuoden sijoitus oli kymmenes.

– Joukkueessamme on kovia tekijöitä, mutta vielä puuttuu tasaisuutta ikäluokista. Muutaman vuoden päästä taistellaan kovemmistakin sijoituksista, mutta nyt hyvä tavoite on sijoittuminen jälleen kymmenen joukkoon, Vepsä toteaa.

Finaalilajeina eri ikäluokissa on juoksuja sekä hyppy- ja heittolaji ja yhteisenä sukkulaviesti (16x60m). Seuratyön laajuus tulee esille eri ikäluokkien lisäksi siten, että jokainen urheilija saa viestin lisäksi osallistua vain yhteen lajiin.

Janakkala kuuluu 10 000-25 000 asukkaan sarjaan. Nykyjärjestelmän aikana vuodesta 2006 Jana on edennyt joka vuosi finaaliin. Viime vuonna sijoitus oli myös kymmenes.

Tämän vuoden finaaliin Pedersören urheilukeskukseen janalaiset lähtevät piirikisojen kahdeksannelta sijalta. Kärjessä ovat Lempäälän Kisa ja Naantalin Löyly. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020