fbpx
Uutiset

Tarmo sai testattua kisakoneistoaan

Hämeenlinnan Tarmo pääsi sunnuntaina yleisurheilun nuorisokansallisissa testaamaan, missä kunnossa sen kisakoneisto on elokuun 19.–21. päivä kilpailtavia 14–15-vuotiaiden SM-kisoja ajatellen. Tarmon nuorisopäällikön Ville Vepsän mielestä sunnuntai antoi kisaorganisaatiolle hyvää viestiä.

– Sekä koneisto että urheilijat toimivat ihan hyvällä rytmillä. Mukaan mahtui monta hyvää suoritusta. Kenttää pitää saada kuntoon kesän aikana, sillä siellä on vielä aika isoja puutteita. Kävimme järjestelyorganisaation ja kilpailuiden johdon kanssa kenttää läpi ja se kyllä aukaisi silmiä. Aika paljon pitää tehdä, että saamme kilpailut edes pidettyä, Vepsä kertoi.

Sunnuntain urheilullinen taso miellytti nuorisopäällikköä.

– Olihan kentällä hirveän kova myötätuuli, joka jeesasi varsinkin juoksulajien tuloksissa. Mielestäni esitys oli urheilijoilta kuitenkin kaikin puolin pirteä, Vepsä iloitsi.

Järjestävä seura menestyi omissa kilpailuissaan mukavasti. Yksi lajivoittajista oli Jenni Rämö, joka vei N17-sarjan pituushypyn voiton tuloksella 483. Rämö oli senttitaistelussa ykkönen ennen Riihimäen Kiskon Helmi Merosta (480) ja Tarmon Nea Lainetta (478).

– Se oli ensimmäinen kilpailuni pitkään aikaan, joten olen ihan tyytyväinen. Jäin kuitenkin aika kauaksi omasta ennätyksestäni, joten siinä mielessä ei mennyt kovin hyvin, Rämö jutteli palkintojenjaon jälkeen.

Rämön kesän tavoitteena ovat 16–17-vuotiaiden SM-kisat, jotka kilpaillaan samaan aikaan Kajaanissa kuin nuorempien mestaruudet ratkotaan Hämeenlinnassa.

– Satanen on päälajini. Haluan SM-kisoihin sekä siinä että pituudessa, Rämö kertoi.

Riihimäen Kiskon Ruusu Meronen juhli voittoa T15-sarjan korkeushypyssä. Riihimäkeläinen ylitti sunnuntai-iltapäivän koleassa säässä uuden ennätystuloksensa 146 ja jätti paremmalla sarjalla taakseen yhtä korkealta yli päässeen Lahden Ahkeran Venla Pulkkasen. Kolmanneksi lajissa ylsi kolme senttiä kärkikaksikkoa alempaa yli mennyt Tampereen Pyrinnön Pihla Aro.

– Olen tyytyväinen, kun voitto tuli vielä omalla ennätykselläni. Voittohan maistuu aina hyvältä, ikäluokan 100 metrillä sunnuntaina toiseksi tullut Meronen sanoi.

Kiskolainen on tulossa elokuussa Hämeenlinnaan taistelemaan SM-sijoituksista.

– Minulla olisi tarkoituksena saada A-raja 149 ylitettyä. Tarvitsen vielä ehkä vähän lisää treeniä, että saan hypyn paremmaksi. SM-kisojen hyppypaikka tuntui hyvältä, Meronen kehui.

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen oli korkeushypyssä neljäs, mutta pääsi Kaurialassa myös mitalin makuun. Hän oli toinen kiekonheitossa tuloksella 37,47.

– Kisa ei silti sujunut kauhean hyvin, sillä sain vain yhden onnistuneen heiton. En ole viime aikoina juurikaan harjoitellut kiekkoa, vaan enimmäkseen muita ottelun lajeja, Kuparinen kertoi.

Myös janalainen on tulossa elokuussa SM-kilpailuihin.

– Osallistun kiekkoon ja varmaankin myös kuulaan. Tavoitteenani on heittää elokuussa uusi oma ennätys, kiekkoa vähän yli 38 metriä viskannut Kuparinen paljasti.

Asiasanat

Menot