Uutiset

Tarmo tarjoaa …laajalti kesätoimintaa

Hämeenlinnan Tarmo järjestää jälleen laajasti monenlaista yleisurheilutoimintaa kesäkaudella. Kilpaurheilun ohella korostuu harrastustoiminta. Lisääntyneen toiminnan takia maakunnan ykkösseura on palkannut toisen työntekijän.

– Monissa seuroissa korostuu kilpaileminen. Meillä Tarmossa myös kilpavalmennus on arvossaan, mutta näemme tärkeänä monipuolisen tarjonnan, toteaa nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä hämeenlinnalaisten arvoista.

Erityisryhmien lapsille ja nuorille on tarjolla edelleen oma ryhmänsä. Toimintaa on koko koulujen loma-ajan. Seurojen väliseen yhteistyöhön Tarmo järjestää palloilijoille oman juoksukoulun.

Suositut yleisurheilukoulut pyörivät 3–14-vuotiaille. Pienimmille (3–4-vuotiaat) on Peuhuliikkari, jossa opetellaan tärkeitä perusliikuntataitoja. Liikuntaleikkikoulussa (5–6-vuotiaat) kokeillaan kaikkia yleisurheilulajeja ja erilaisia temppuratoja eli hypätään, heitetään ja juostaan.

7–15-vuotiaat harjoittelevat myös lajitekniikoita. Monipuoliseen toimintaan kutsutaan mukaan myös muiden lajien harrastajia.

Kantakaupungin ryhmät kokoontuvat Kaurialan kentällä ja lisäksi myös Rengossa (Kirkonkylän kenttä) ja Hauholla (Eteläisten koulun ja Kirkonkylän kenttä) tarjotaan omaa kesätoimintaa.

– Yleisurheilu tukee kaikkia perustaitoja. Ryhmätunnit suunnitellaan tehokkaiksi ja tavoitteena on tekeminen. Jonottamista vältetään. Myös kilpailemiselle on tilaa, mutta mitään pakkoa ei ole kilpailla, Vepsä kuvaa toiminnan luonnetta.

Tarmo julkisti maaliskuussa uuden mallin, jonka avulla jokaiselle löytyy entistä paremmin oma sopiva ryhmänsä harrastaa yleisurheilua.

Nuorten kilpavalmennuksessa jatkaa 12–15-vuotiaiden ryhmä ja uutena on perustettu 10–11-vuotiaille oma juniorivalmennusryhmä. Molempiin ryhmiin mahtuu mukaan kilpailullisin tavoittein harjoittelevia nuoria.

– Ryhmässämme otetaan huomioon jokainen juniori yksilönä, mutta samalla hyödynnetään ryhmäharjoittelun suomat mahdollisuudet. Harjoittelu on monipuolista ja tähtää urheilijaksi kasvattamiseen. Liikunnallinen ja reipas elämäntapa on päätavoitteemme, Vepsä valottaa päämääriä.

Lasten ja nuorten ohella myös aikuiset on huomioitu Tarmon harrastusryhmissä. Jo toukokuun alussa käynnistyvän juoksukoulun ohella tarjolla on aikuisten yleisurheilukoulu, jossa kesän aikana käydään läpi kaikki yleisurheilulajit.

– Jokaiseen harjoitukseen sisältyy taito- ja fysiikkaosio. Urheilukoulusta on myös mahdollisuus ammentaa oppia omaan kuntoiluharrastukseen. Yleisurheilu soveltuu kaikille ikään, sukupuoleen ja kuntotasoon katsomatta, Vepsä toivottaa tervetulleeksi mukaan hienon harrastuksen pariin. (HäSa)

Asiasanat