fbpx
Uutiset

Tarmolaiset innostavat lapsia liikkumaan

 

Lapset eivät liiku tarpeeksi, eikä koululiikunta aina innosta. Hämeenlinnan Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä ja uusi junioripäällikkö Jyrki Eriksson kiertävät kevään aikana Hämeenlinnan alakouluja ja innostavat lapsia liikkumaan. 
 
– Tarkoituksena on esitellä Tarmon urheilukoulun toimintaa ja saada lisää lapsia mukaan. Samalla yritetään innostaa lapsia muutenkin liikkumaan, Vepsä sanoo.
 
Hän kiertää alakouluja nyt kolmatta kevättä. Kiertely on tuottanut tulosta, sillä urheilukoulujen harrastajamäärä on melkein kolminkertaistunut kahden viime vuoden aikana. Urheilukoulut starttaavat taas koulujen loputtua, tänä kesänä myös Rengossa ja Hauholla. 
 
Lisääntyneen suosion ansiosta Vepsä sai aisaparikseen Jyrki Erikssonin. He kiertävät kevään aikana kahdeksan alakoulua.  
 
– Jos yksikin lapsi saa tämän kautta kipinän harrastaa liikuntaa, niin ollaan jo voiton puolella, Vepsä kertoo tavoitteistaan.
 
Suhtautuminen positiivista
 
Maanantaina kaksikko oli saapunut Nevilän alakoululle Renkoon. 
 
Lasten suhtautuminen kaksikon pitämiin liikuntatunteihin on ollut Erikssonin mukaan pääasiassa positiivista, vaikka valmentajat eivät päästä oppilaita helpolla. Alkulämmittelyksi juostaan harjun puita ympäri, leikitään muumiohippaa ja juostaan viestiä. Lapset näyttävät olevan kuitenkin innoissaan. Kukaan ei istu kentän laidalla tai valita väsymystä.  
 
– Pyritään pitämään nämä tunnit sellaisina, että lapset voisivat kokeilla jotain mitä ei normaalilla liikuntatunnilla voi tehdä ja sitä kautta motivoimaan heitä, Eriksson kuvailee tuntien sisältöä. 
Kahdeksanvuotias Eetu Niittymäki pitää koululiikunnasta, koska liikuntatunneilla ei tarvitse istua vain paikoillaan. Telinevoimistelua harrastavalla nuorella miehellä on ratkaisu, miten lapset saataisiin innostumaan koululiikunnasta. 
 
– Voisi vaikka äänestää, että mitä tehdään ja seuraavalla kerralla tehdä jotain muuta. Sillä tavalla löytyisi kaikille kivaa tekemistä, Niittymäki kertoo.  
 
Juomatauolta kaapatun Martta Järviön mielestä koululiikunta ei ole aina kivaa.
 
– Kyllä minä pesäpallosta tykkään, ja tänään on ollut tosi hauskaa. 
 
Koulun pihalla kuuluvista riemunkiljahduksista voisi päätellä, että liikuntakipinöitä on syttynyt useita. 
 
Viivi Salminen
 

Menot