Uutiset

Tarmolla helteiset aluerastit

Ennätyshelteisen päivän päätteeksi kisattiin Hämeen suunnistusalueen keskimatkan mestaruuksista. Osallistujamäärä ylitti aluerajat ja ilmoittautuneita oli lähes viisi sataa. Miesten pääsarjassa tamperelaisen Kooveen miehet ottivat kaksoisvoiton 5,2 kilometrin radalla. Nuori 22-vuotias Topias Tiainen on nuorten sarjan jälkeen kärsinyt erilaisista vaivoista, muun muassa akillesjänteen leikkauksesta, mutta on nyt kuntoutumassa. Keskiviikon vauhti oli 47 sekuntia kovempaa kuin Pekka Itävuolla. Alueen pronssin sai Hauhon Sisun Aki Ylitalo.

– Kahdennellatoista lipulla ajauduin rinteessä oikealle suunnasta enkä heti osannut korjata tilannetta ja menin hieman ohi rastista. Tämä oli kauden avauskisa, katsotaan nyt miten jatko kehittyy, Paimiossa majaa pitävä nuori mies arvioi tilannetta.

Itävuo siirtyi hetkeksi kärkeen 14. rastilla parin rastin ajaksi, mutta Tiaisen loppukiri vei kärkeen.

– Ei oikein kulkenut ja lopussa tarkoilla pisteillä tuli pyörähtelyjä, Itävuo harmitteli.

Liisa Anttila ylivoimainen

Naisten 3,7 kilometrillä Kooveen Liisa Anttila piti ylivoimaista vauhtia ja oli yli viisi minuuttia vauhdikkaampi kuin Paimion Rastin Eveliina Hirvonen. Alueen hopean sai HlS:n Mari Penttilä ja pronssin Kooveen Hanna-Katariina Jämsen.

– Kaksi lippua taisin löytää aivan suoraan. Maasto ja rastit olivat näennäisen helppoja, mutta rata olikin yllättävän haastava. Lippua lähestyessä tuli monesti epävarmuutta. Kokemus kuitenkin auttoi, eikä lipuilla kuitenkaan tullut juurikaan sellaista turhaa pörräystä, Liisa naureskeli maalissa.

– Nämä keskimatkat ovat siitä mukavia, etteivät ne kuormita samalla lailla kuin pitemmät matkat ja työpäivän päällekin voi käydä kisoissa, vakuutusalan työt keväällä aloittanut Anttila arvioi.

Kilpailukeskus oli todella hieno Suontaan kartanon kauniilla niityllä. Lähes koko kisakin käytiin kartanon maastoissa. Hämeenlinnan Suunnistajat sai liikkeelle melkoisen joukon, yhteensä 65 kilpailijaa.

Alueen mestaruuteen seurasta suunnistivat Antti Virtanen H45, Olavi Erkkilä H70, Jere Kommio H20, Maria Svetloff D35, Anniina Paronen D40, Auli Hovikorpi D45, Jenni Keränen D14, Heta Virtanen D12. Lounais-Hämeen Rastille kultaa toivat Erkki Lätti H85, Akseli Julkunen H12 ja Benjamin Saarela H12TR. Kalvolan Keihäs sai kaksi ykkössijaa; Vieno Ristimäki D8RR ja Väinö Ristimäki H10RR. Hauhon Sisulle kultaa toi Pekka Liukkala H60. Valkeakosken Haka sai kuusi mestaruutta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic