fbpx
Uutiset

Tarmolla ja Janalla monta joukkuetta SM-viesteissä

Hämeenlinnan Tarmo ja Janakkalan Jana jahtaavat hyvää sijoitusta miesten 4×100 metrin SM-viestissä lauantaina Elintarhan kentällä Helsingissä.

Naapuriseurat saavat jalkeille kelpo joukkueet, joilla on hyvät mahdollisuudet päästä ainakin loppukilpailuun.

Tarmo valitsee kvartettinsa viidestä miehestä: Aaro Forss, Hannu Hämäläinen, Sampo Kiviharju, Niko Nyman ja Arttu Seppänen. Janan pikaviestijoukkueessa juoksevat Juho Rönkä, Valtteri Välläri, Ville-Veikko Hanninen ja Heikki Nieminen.

Tällä kaudella 10,55 pinkoneen Hannu Hämäläisellä on ollut viime ajat vaikeaa.

– On sanottava, että alkukauteni on mennyt huonosti. Vielä touko-kesäkuun vaihteessa näytti hyvältä. Sitten iski mahatauti ja sen jälkeen flunssa, joka vaivaa vieläkin vähän. En ole sellaisessa kunnossa kuin olisin toivonut, kertoo Hämäläinen.

Hän kuitenkin vakuuttaa juoksevansa SM-viestissä Tarmon puolesta.

– Kyllä minä juoksukunnossa olen, hän sanoo.

Hämäläisen mielestä Tarmon tilanne SM-viestien aattona on hyvä.

– Meillä on nyt jopa valinnan varaa. Ensisijainen tavoite on päästä finaaliin. Se edellyttää varmaankin noin 42 sekunnin aikaa. Finaalissa tietysti jahdataan mitalisijaa, jos sinne saakka päästään. Viestijuoksu on aina arvaamatonta. Juoksu kerrallaan menemme eteenpäin.

Viestijoukkueet eivät ehdi yhdessä paljon harjoitella.

– Aika vähän mekin olemme yhdessä harjoitelleet, mutta jonkin verran kuitenkin. Keskiviikkona olimme yhdessä harjoittelemassa, Hämäläinen kertoo.

Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja toivoo, että seuratasolla olisi kauden aikana enemmän viestikisoja.

– Viestijuoksu on kuitenkin laji, jossa yleisurheilussa päästään joukkueena kilpailemaan, hän tuumaa.

Katajan mukaan Janan pikaviestikvartetin tavoitteena on päästä finaaliin.

– Miesten pikaviestissä on kantahämäläisittäinkin mielenkiintoinen asetelma Janan ja Tarmon välillä. Kauden tulosten perusteella meillä on Tarmon kanssa aika tasaista.

Tarmolla on SM-viesteissä yhdeksän joukkuetta: naisten pikaviestissä kvartetilla Siiri Ijäs, Noora Kauranen, Jonna Härkönen, Erika Ahvenainen, M19-sarjan pikaviestissä, aitajuoksuviestissä ja 4×400 metrillä, N17-sarjan pikaviestissä, aitajuoksuviestissä ja 4×300 metrillä sekä T15-sarjan pikaviestissä.

– Juniorisarjoissa parhaat mahdollisuutemme ovat N17-sarjassa joko aitaviestissä tai 4×300 metrillä, arvioi Tarmon nuorisopäällikkö Ville Vepsä.

Janalla on edustus seitsemässä viestissä. Seuran pikaviestijoukkue juoksee Eläintarhan radalla sunnuntaina 4×400 metrin viestin.

– Siinä jännittää, kuinka pituushyppääjä Välläri kestää 400 metriä. Viestissä meillä on mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon, mutta voi siitä tulla pannukakkukin, Kataja sanoo.

Lisäksi Jana on mukana N17-sarjan pikaviestissä, 4×300 metrillä ja 3×800 metrillä ja P15-sarjan 4×800 metrin viestissä. HäSa

Asiasanat

Menot