Uutiset

Tarmolla ja Janalla vahva yleisurheilukausi

Hämeenlinnan Tarmo ja Janakkalan Jana ovat peräkkäisillä sijoilla 25 ja 26 kuluneen kauden yleisurheilun seuraluokittelussa.

Suomen Urheiluliitto listaa kauden päätteeksi seurat kerättyjen pisteiden perusteella järjestykseen. Kaksikymmentä parasta seuraa on superluokassa ja seuraavat viisikymmentä valioluokkaa.

Pisteitä saa seitsemästä osa-alueesta: arvokisamenestys, maaotteluedustukset, Kalevan Maljan pisteet, yli 15-vuotiaiden luokkaurheilijoiden määrä ja taso sekä osallistuminen pm-kilpailuihin, 14-15-vuotiaiden SM-kilpailujen pisteet ja seuran yleisurheilulisenssien määrä.

Virallisesti pistelaskenta katkaistiin syyskuun lopussa, mutta liitto on huomauttanut, että pieniä muutoksia voi lokakuun tarkistuksissa tulla vielä lisenssi- ja luokittelu-urheilijoiden määriin ja näistä kerättyihin pisteisiin.

Tarmon pistemäärä on virallisessa listauksessa nyt 270,25 ja Janan 267. Molemmat keräsivät hyvin pisteitä luokkaurheilijoista ja lisenssien määrästä. Tarmo nosti selvästi molemmissa pisteitään edellisestä kaudesta, samoin Kalevan Malja -pisteitään. Janalaisten vahvuutena oli myös 14-15-vuotiaiden SM-kisat.

Vuosi takaperin Tarmo oli 55:s eli nousua tuli peräti kolmekymmentä pykälää ja pistemäärä lähes kaksinkertaistui. Jana oli viime vuonna 24:s suunnilleen samoilla pisteillä eli seura on säilyttänyt hyvin asemansa maan yleisurheilukentässä. Molemmat jatkavat valioluokan seuroina. Matkaa superluokkaan jäi kolmisenkymmentä pistettä.

Tämän vuoden ykköseksi nousi viime vuoden neljänneltä sijalta Tampereen Pyrintö (1124,25p), joka kukisti Helsingin Kisa-Veikot ja viime vuoden ykkösen Turun Urheiluliiton. Seuraavina olivat Jyväskylän Kenttäurheilijat, Lahden Ahkera ja Espoon Tapiot. Häme oli 21 piiristä ylivoimainen ykkönen.

Yhteensä pisteillä on 479 yleisurheiluseuraa. Riihimäen Kisko on 64:s (125,5p), Lammin Säkiä 161:s (37,5p), Hausjärven Urheilijat 303:s (8,75p), Riihimäen Kiista-Veikot 311:s (8p) ja Kalvolan Isku 416:s (1,25p). (HäSa)