Uutiset

Tarmolle pm-mitaleita hallihuipentumasta

Hämeenlinnan Tarmo oli suurella noin neljänkymmenen juniorin joukkueella Tampereen Pirkkahallissa Hämeen Yleisurheilun 9–15-vuotiaiden hallihuipentumassa ja menestyksekäs hallikausi sai jatkoa. Yksittäisen kilpailijan osanotto oli rajattu kahteen lajiin viestin lisäksi.

Tarmolaiset saalistivat yksitoista pm-mitalia, joista kolme kultaisia, sekä useita pistesijoja.

– Tosi hyvin meni. Mitalien ohella tuli taas paljon omia ennätyksiä. Ja joka ikäluokkaan saimme viestijoukkueen, iloitsi nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Kultamitalit nappasivat 15-vuotiaiden kuulakilpailuissa ylivoimaiseen voittoon työntäneet Oskari Turunen (14,52) ja Pinja Karhunen (10,62) sekä Enni Saarinen (3.42,94) T11-1000 metrillä, jossa kaksoisvoiton Tarmolle varmisti Tuuli Toivonen (3.45,56).

Kaksi hopeamitalia juoksi Iida Lehtonen (T13), joka 60 metrin sileällä kellotti ajan 8,49 ja aidoissa 9,97. Aitamatkalla pronssille kiri Sanni Prittinen (10,10).

Hopealle ylsivät myös T11-kuulassa Silja Toivonen ja P11-korkeudessa Johannes Maetoloa sekä pronssille T9-60 metrillä Erika Välkkynen.

Viestijoukkueista pronssia juoksivat T13-sarjan 4×100 metrillä Iida Lehtonen, Sanni Prittinen, Sanni Koskinen ja Petra Kallionpää.

Osanottajamäärät vaihtelivat eri sarjoissa. Lähes kolmenkymmenen kilpailijan joukossa neljänsiksi lajeissaan ylsivät Reetta Juurakko (T15 pituus), Eino Vuori (P11 60 metriä) ja Vilma Toivonen (T9 pituus). T11-sarjan 60 metrillä Enni Saarinen eteni 43 juoksijan joukosta finaaliin ja oli viides.

– Meillä junioritoiminta on aktivoitunut entisestään. Valmennukseen on panostettu ja uusia junioreita on tullut mukaan toimintaan. Sen kautta tulee myös menestystä, Vepsä summasi päättyvää hallikautta. (HäSa)

Asiasanat