Uutiset

Tarmon juniorit pinkoivat kaksi SM-hopeaa aitaviesteistä

Hämeenlinnan Tarmon nuoret juoksivat mainiosti sunnuntaina SM-viestien toisena päivänä Hyrylän yleisurheilukentällä ja saalistivat kaksi SM-hopeaa. Sekä M17- ettäN17-aitaviesteissä (4×100 m)tarmolaiset ylittivät ennätysajoillaan maaliviivan toisena.

Joukkuemäärien takia aamun alkuerät peruttiin ja kilpailut juostiin suoraan finaaleina kahdessa erässä. Aitaviestit juostaan sukkulaviestin tapaan suoralla eli erään mahtuu neljä joukkuetta. Aitaviestejä on ollut nuorten sarjojen ohjelmassa SM-viesteissä vuodesta 1992 lähtien.

Tarmon pojat jättivät 4×300 metrin viestin juoksematta ja saivat odotella iltapäivään omaa suoritustaan. Kovemmassa A-erässä vain kultaan juossut HelsinginKisa-Veikot pääsi Tarmon edelle ajalla 54,67.

Tarmolaisetparansivat ennätystään yli sekunnin ja kellottivat ajan 55,14 kukistaen yhdellä sadasosasekunnilla Turun Urheiluliiton. Tarmon ankkuri Mikael Reuna onnistui maaliviivalla heittäytymään turkulaisten ankkurin ohi.

-Yritystä oli ehkä liikaakin, ei puhdas mutta ihan hyvä juoksu. Edellä selkä läheni, mutta luulin, että jäämme pronssille, kommentoi onnellinen ankkuri, kun maalikamera oli varmistanutTarmon kakkossijan.

Myös muu joukkue oli todella tyytyväinen hopeamitalista ja omista suoristuksistaan.

-Aika kovaa porukkaa oli rinnalla ja tavoitteena oli puristaa mukana. Aitoja tuli kolhittua, mutta hyvin tuli loppuun asti, kommentoi viestin avaaja Arttu Seppänen.

-Kauden paras suoritukseni, niin kuin SM-kisoissa pitikin tulla, ehjä suoritus, iloitsi tyytyväisenä toisen osuuden juossut Ville Koskela.

Samoilla linjoilla oli Harri Ihaniemi.

-Kesän parasta menoa, viimeiset neljä aitaa tulivat loistavasti, kertoi ankkuriosuuden asetelmia pohjustanut kolmannen osuuden menijä.

Tarmon hopeatytöt urakoivat

TarmonN17-hopeajoukkue Siiri Ijäs, Noora Kauranen, Vilma Lahti jaNea Hyvärinen juoksi myös ennätyksensä 59,40. Edelle ehti alueviestien tapaan vain Tampereen Pyrintö ajalla 58,04. Pronssia sai Oulun Pyrintö 60,04.

-Lähtö meni todella hyvin ja juoksu sujui. Joukkueella oli hyvä fiilis, kiitteli avausosuuden juossut Siiri Ijäs.

Toista osuutta juossut Noora Kauranen totesi, että meno tuntui nopealta ja oli häneltä kauden parasta aitajuoksua.

-Adrenaliinia oli kovasti ja virettä löytyi. Vähän oli takeltelua, mutta meno korjaantui loppua kohti, kommentoi kolmannen osuuden Vilma Lahti.

AnkkuriNea Hyvärinen oli muun joukkueen tavoin todella tyytyväinen hopeamitaliin, vaikka oma juoksu ”ei aivan loistojuoksu” ollutkaan.

Tarmon tytöt urakoivat aitaviestin lisäksi sunnuntaina myös 4×300 metrin viestin, jossa joukkue Ijäs, Anni Suokas, Kauranen ja Hyvärinen eteni aamun alkueristä finaaliin. Aika 2.51,45 riitti tiukassa taistelussa kahdeksanteen sijaan. Mestari HKV juoksi ajan 2.44,32.

-Finaali meni samaa vauhtia kuin alkueräjuoksu. Aitaviestiä 300 metrin viesti ei häirinnyt. Meillä oli koko ajan hyvä fiilis ja viimeisen kisan sai mennä sitten niin kovaa kuin vaan jaksoi. Kaikki juoksut olivat onnistuneita, kommentoivat Tarmon tytöt sunnuntain urakkaansa.

Myös Janalle SM-hopeaa

Janakkalan Janan joukkue Heikki Nieminen, Antti Stenholm, Joonas Suonperä ja Elias Räikkönen juoksi B-erän voittoonM19-sarjan 4×100 metrin aitaviestissä ajalla 57,34, joka kuuden joukkueen vertailussa riitti myös SM-hopeamitaleihin.

Kultaa vei A-erän voittanut LiedonParma 56,33. Riihimäen Kisko (Olli Siirola, Kalle Syrjä, Ville-Veikko Hanninen, Tapio Nieminen) juoksi ajan 57,69 ja oli SM-neljäs. Väliin pronssille mahtui Laitilan Jyske (57,64).

Janalaiseturakoivat vielä 4×400 metriä aikaan 3.40,83, joka riitti yhteisajoissa kymmenenteen sijaan. Mestaruuden vei Tampereen Pyrintö 3.20,58.

Myös JananM19-joukkue menestyi hienosti SM-viesteissä. SM-hopean lisäksi lauantaina joukkue juoksi pikaviestissä neljänneksi.

Janan naisten 4×400 metrin viestijoukkue (Jutta Heinonen, Minna Meriläinen, Kaisa Ranki, Tiia-Mari Sulkio) juoksi ajan 4.10,83 (9:s). Eilisen tapaan naisten viestijoukkue teki uuden Janan ennätyksen. Pitkän viestin ennätys vuodelta 1973 parani lähes 15 sekuntia. (HäSa)