Uutiset

Tarmon juoksukoulu …jälleen toukokuussa

Suomen Urheiluliitto lanseerasi vuonna 2010 Juoksukoulu-palvelun ja tänä keväänä toimintaa on jo yli kuudellakymmenellä paikkakunnalla. Uutuutena YLE esittää kevään aikana myös Juoksukoulu tv-ohjelmaa.

Hämeenlinnan Tarmon Juoksukoulu pyörähtää perinteiseen tapaan liikkeelle vapun jälkeen ja toukokuun ajan on mahdollisuus hakea tukea omalle harrastukselleen.

– Juoksukoulu on tarkoitettu kaikenkuntoisille aikuisliikkujille, jotka haluavat saada lisävirikkeitä kunnon parantamiseen, kehittävään harjoitteluun ja omaan juoksutekniikkaan. Tervetulleita ovat kaikki ikään, sukupuoleen tai kuntotasoon katsomatta, korostaa Ville Vepsä, joka toimii Tarmon Juoksukoulun valmentajana yhdessä Kari Virtasen, Eero Hämäläisen ja Pekka Kiviharjun kanssa.

SUL:n mallin mukaisesti yhteisiä harjoituksia on viikon välein neljänä keskiviikkona ja jokaiseen kertaan sisältyy sekä teoriaa että käytännön harjoittelua.

Teorialuennot järjestetään Kaurialan yläkoululla ja aiheina ovat oikea harjoittelu (8.5.), juoksutekniikka (15.5.), lihaskunto ja lihashuolto (22.5.) sekä peruskestävyysharjoittelu (29.5.).

– Erikoisuutena mukaan kuuluu sykemittarikoulutus. Jokainen saa perustiedot laitteen toiminnasta ja hyödyntämisestä lenkkeilyssä. Nyt tuodaan kaikki olennaiset nautinnollisen lenkkeilyn avaimet samassa paketissa, Vepsä innostaa hämäläisiä lenkkipoluille. (HäSa)

Asiasanat