Uutiset

Tarmon miehet pinkovat pitkästä aikaa SM-viesteissä

Hämeenlinnan Tarmon miesten kvartetti Jaakko Hämäläinen, Ville Vepsä, Juho Hämäläinen ja Sampo Kiviharju on mukana ensi viikonlopun SM-viesteissä Tuusulassa sekä pikaviestissä että pitkässä viestissä. Viidentenä mukaan joukkueeseen on ilmoitettu Erkka Seppänen.

-Edellisen kerran Tarmolta on ollut miesten pikaviestijoukkue SM-kisoissa varmaan 1970-luvun alussa, muistelee nelikko ja muistikuvan vahvistavat myös Tarmon vanhemmat konkarit.

Alueviesteissä viime viikolla joukkue juoksi 4×100 metrin viestissä Tarmon uudeksi ennätykseksi sähköajalla 43,98. 4×400 metrin viestin aika 3.29,12 oli suhteessa jopa kovempi, sillä tulos on A-luokkaa. Tarmo on molemmissa viesteissä tilastoyhdeksäs.

Pikaviestissä juostaan lauantaina ensin alkuerät ja illalla finaali. 4×400 metrin viesti juostaan sunnuntaina erissä suoraan loppukilpailuna. Mukaan on ilmoittautunut parikymmentä joukkuetta.

Pikaviestin suosikkeihin kuuluu Viipurin Urheilijat, jonka riveissä juoksevat Tarmon kasvatit Hannu Hämäläinen ja Hannu Ali-Huokuna.

Tarmolaistenviestiprojekti käynnistyi talvikaudella, kun joukko tuumi, että pitkästä aikaa viestijoukkueeseen löytyy riittävästi miehiä.

-Kesäkuun alusta olemme varsinaisesti harjoitelleet ja hakeneet ennen kaikkea vaihtoihin varmuutta. Aika vähän olemme ehtineet yhdessä hiomaan viestiä ja se näkyi alueviestin vaihdoissa. Arviolta puoli sekuntia voisi aikaa pudottaa SM-viesteissä. Tavoite on finaalipaikka, vaikka tiukassa se on, kommentoi viestikvartetti.

Tarmolaisillepikaviesti on periaatteessa päälaji, mutta joukkue valmistautuu myös 4×400 metrin viestiin odottavasti. Alueviesti meni yllättävänkin hyvin. Juho Hämäläinen kertoi juosseensa 400 metriä ensi kertaa vuoteen ja Sampo Kiviharjulle viestiosuus oli uran ensimmäinen 400 metriä. Käsiajalla osuusajaksi kellotettiin noin 50,5.

Koko nelikko vakuutti tyytyväisenä, että vauhdit ovat olleet paranemaan päin. Hämäläinen sivusi Someron juhannuskisoissa satasen ennätystään 11,72 puolentoista metrin vastatuuleen. Kiviharju alitti myötätuulessa satasen ennätyksensä ajalla 11,22 viime viikonlopun karnevaaleilla ja 200 metrillä syntyi uusi ennätys 22,65.

Tytöt puolustamaan aitamestaruutta

Nuorissa Tarmo osallistuu N17- jaM17-viesteihin (4×100 m,4×300 m ja aitaviestit 4×100 m). Ennakkoon joukkueet taistelevat ainakin finaalipaikoista ja onnistuessaan myös mitaleista. Viestit ovat kuitenkin arvaamattomia vaihtoineen. Hämäläisellä rauhallisuudellatarmolaiset lähtevätkin maltillisesti SM-kisoihin asenteella ”juostaan ensin ja katsotaan sitten sijoitukset”.

Tarmottaretvoittivat viime vuonnaT15-sarjassa SM-kultaa aitaviestissä. Toissa vuodenT15-joukkue juoksi SM-pronssia. Alueviesteissä Tampereen Pyrintö ehti aitaviestissä edelle ja kaksikkoTP (59,18) ja Tarmo (59,71) on myös tilastokärki.

Tämän vuoden lopullinen joukkue karsittiin viime viikonloppuna aitakarnevaaleilla Jämsänkoskella. Tiistaina katsastettiin pikaviestijoukkue Valkeakosken Eliittikisoissa. Tuusulaan ovat lähdössä Noora Kauranen, Anni Suokas, Siiri Ijäs, Vilma Lahti jaNea Hyvärinen.

Pojillakin mitalisauma

Pojista SM-viesteihin lähtevät Ville Koskela, Mikael Reuna, Harri Ihaniemi, Arttu Seppänen ja Roope Töllikkö. Myös heillä on hyvät saumat mitaliin varsinkin aitaviestissä, jossa syntyi alueviesteissä Tarmon uusi ennätys 56,17. Muillakin matkoilla vauhti oli hyvää ja viime aikoina vielä paranemaan päin.

Reuna jaIhaniemi juoksivat tiistaina Eliittikisoissa uudet satasen ennätyksensä. Poikien saldona aitaviesteistä on viime vuoden SM-pronssi (M17) ja toissa vuoden SM-hopea (P15).

Janakkalan Janasta SM-viesteihin on ilmoitettu joukkueet naisiin (4×100, 4×400) jaM19-sarjaan (4×100, 4×400,4×100 aj) sekä P15- jaT15-sarjoihin (4×100,4×80 aj). Riihimäen Kisko on mukanaM19-sarjassa (4×100,4×100 aj) jaT15-sarjassa (4×100). (HäSa)