fbpx
Uutiset

Tarmon nuorilla hyvä kausi yleisurheilukentillä

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilijoilla on takanaan hyvin sujunut kilpailukausi. Perinteikkään seuran nuoret menestyivät SM-kisoissa laajalla rintamalla. Tarmon saalis oli halli- ja ulkokisoissa yhdeksän SM-mitalia.

Seuran nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä uskoo myös tulevina vuosina tarmolaisten yltävän kärkisijoille kotimaan kilpakentillä.

-Sisulisäikäisissä (alle 15-vuotiaat) menimme selvästi eteenpäin sekä tuloksissa että harrastajamäärissä. Päättynyt kausi oli myös SM-tasolla 2000-luvulla ennätyksellinen, Vepsä muistelee.

Tarmon mitalirohmu oli monen lajin taitaja Nea Hyvärinen. 14-vuotias lahjakkuus aloitti kautensa pomppimalla kolmiloikassa SM-hallihopeaa 17-vuotiaiden sarjassa. Kesän kilpakentillä Hyvärinen voitti suomenmestaruudet 14-vuotiaiden keihäänheitossa ja 80 metrin aitajuoksussa. Otteluissa hän ylsi hopealle.

-Nea nappasi viidennen SM-mitalinsa 17-vuotiaiden 4×100 metrin aitajuoksussa. Seuramme hopeajoukkueessa olivat mukana myös Noora Kauranen, Vilma Lahti ja Siiri Ijäs.

-Hyvien aitureidemme menestystä täydensi 17-vuotiaiden poikien joukkue, joka ylsi niin ikään SM-hopealle. Joukkueessa olivat mukana Mikael Reuna, Arttu Seppänen, Harri Ihaniemi ja Ville Koskela, Vepsä luettelee.


Ville Koskela Ruotsi-maaottelussa

Ville Koskela ja Vilma Lahti menestyivät myös henkilökohtaisissa lajeissaan. Koskela voitti korkeushypyn suomenmestaruuden 17-vuotiaiden sarjassa. Lahti oli puolestaan ykkönen 17-vuotiaiden kolmiloikassa.

-Ville kruunasi hyvin sujuneen kautena myös nuorten Ruotsi-maaottelussa. Saimme siis yhden urheilijan myös arvokisoihin, Vepsä muistuttaa.

Tarmolainen ylsi mitalille myös seiväshypyssä. Jutta Ylitalo saavutti hopeaa 16-vuotiaiden SM-kisoissa.

Tarmo palkitsi parhaita urheilijoitaan keskiviikkona Hämeen Suojassa. Vuoden juniorityttö oli Vilma Lahti ja vuoden junioripoika Ville Koskela. Nea Hyvärinen palkittiin vuoden sisulisätyttönä. Poikien palkinnon pokkasi 12-vuotiaiden piirinmestaruuden otteluissa voittanut Aleksi Yrjölä. Vuoden heittäjän palkinnon niiasi muun muassa kiekonheitossa 13-vuotiaiden piirinennätyksen viskannut Pinja Karhunen.

Myös Tarmon pääseura muisti menestyneitä urheilijoitaan SM-mitalisteille luovutetuilla stipendeillä.

Palkittujen koko lista löytyy Hämeen Sanomien tulospörssistä. (HäSa)

Menot