Uutiset

Tarmon nuorilla urheilijoilla hyvä kilpailukausi

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilijat menestyivät tuttuun tyyliin hyvin päättyneen kauden kilpakentillä. SM-mitaleita ja hyviä sijoituksia seura saavutti sekä halleissa että ulkokentillä.

– Vattenfall-seuracupissa nousimme kymmenenneksi edellämme oikeastaan vain lajimme suurseurat. Eniten nostimme tasoamme 15-vuotiaiden Suomen ja piirin tasolla. Piirinmestaruuskisoissa saavutimme lukuisia mitaleita. Se osoittaa, että panostamme voimakkaasti junioreiden kilpaurheiluun. Olemme lisäksi kolminkertaistaneet harrastajamäärämme parissa vuodessa. Kauden päättyessä meillä oli noin 450 lisenssiurheilijaa, laskeskelee Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Vepsä puhui seuransa kilpailukauden päättäjäisissä torstaina Hämeensuojassa. Tilaisuudessa kerrattiin kauden tapahtumia ja palkittiin parhaita.

Tarmolaisista hallikaudella SM-mitaleille ylsivät kolmiloikkaajat Nea Hyvärinen ja Vilma Lahti. Molemmat saavuttivat pronssimitalin, Hyvärinen 17-vuotiaissa ja Lahti 19-vuotiaissa.

Kesäkauden parhaita saavutuksia oli 19-vuotiaiden aitakvartetin Noora Kauranen, Vilma Lahti, Siiri Ijäs ja Jutta Ylitalo SM-hopea.

14–15-vuotiaiden sarjoissa Tarmon urheilijat nappasivat viisi mitalia. Pinja Karhunen ylsi hopealle T15-sarjan kiekonheitossa. Tuomo Rämö oli puolestaan pronssilla P14-sarjan korkeudessa.

Rämö saavutti myös hopeaa yhdessä Johannes Hartikaisen kanssa P14-sarjan korkeuden joukkuekisassa. Myös Karhunen menestyi kiekon joukkuekisassa. Hän sai toisen hopeansa Laura Kuusisen kanssa T14-sarjassa.

Rämö menestyi niin ikään P14-sarjan kuulantyönnön joukkuekisassa. Tässä lajissa juniori sai pronssia Oskari Turusen kanssa.

Tarmon aikuisurheilijan palkinnon pokkasi pikajuoksija Sampo Kiviharju, joka kilpaili villillä kortilla Kalevan kisoissa. Kiviharjun paras 100 metrin matkan aika oli 11,14. Kaksisataa metriä taittui aikaan 22,65. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020