Uutiset

Tarmon Tähtikisoihin joukko mestareita

Kaurialan kentällä Hämeenlinnassa on tarjolla tasokasta kansallista yleisurheilua keskiviikkoiltana. Tarmo isännöi silloin kauden viimeiset Tähtikisat ja mukana on joukko Kalevan kisojen menestyjiä. Osanottolista tosin varmistuu lopullisesti vasta kilpailujen alla.

Mielenkiintoisia urheilijoita on kuitenkin Tähtikisoihin ilmoittautunut. KU-58:n Ville lampinen on yksi heistä. Vasta 19-vuotias Lampinen juhli Kuopion Kalevan kisoissa mestaruutta sekä 400 että 800 metrillä. Nuoren miehen vauhti sen kuin kiihtyy. Sunnuntaina Lampinen juoksi Espoon Tähtikisoissa 800 metrin kauden kotimaiseksi kärkiajaksi ja omaksi ennätyksekseen 1.48,46.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka pyyhältää puolestaan suosikkina 100 metrin kisassa. Lakkakin juhli voittoa sunnuntaina Espoossa. Kovimman vastuksen hän saanee Kouvolan Markus Skytältä. Maanantaina ei ollut vielä tietoa siitä, juokseeko Tarmon EM-edustaja Hannu Hämäläinen koriradallaan keskiviikkona.

Miesten kiekonheitossa tällä kaudella 60,71 nakannut Pyry Niskala on selvä suosikki. Niskala oli paras Kalevan kisoissa. Kokeneesta kaartista kisaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Mika Loikkanen ja Jouni Helppikangas. Naisten kiekonheittoon on ilmoittautunut puolestaan Katri Hirvonen. Hän edusti Suomea myös Zürichin EM-kisoissa, mutta jäi siellä karsintaan.

Naisten 3-loikka on yksi Tähtikisojen paraatilajeista. Mukana on nimittäin Kalevan kisojen viisi parasta loikkaajaa – Elina Torro, Kristiina Mäkelä, Sanna Nygård, Essi Lindgren ja Senni Salminen. He kaikki ovat hypänneet tällä kaudella yli 13 metriä.

1500 metrillä maan eliittiin kuuluva Anders Lindahl testaa Kaurialassa kuntoaan 5 000 metrin juoksussa, joka päättää yleisurheiluillan. Naisten vitosella on mukana maan kärkinaisia Oona Kettusen johdolla.

Naisten pika-aidat avaa keskiviikon kilpailut kello 18. Tähän mennessä ilmoittautuneista kovin kauden tilastoaika (13,36) on Paltamon urheilijoiden Elisa Leinosella, joka on nousukunnossa. Mielenkiintoista on nähdä, saako Leinonen rinnalleen jälki-ilmoittautuneista kovia kirittäjiä.

– Elokuun viimeisenä viikonloppuna pidetään stadionilla Ruotsi-maaottelu. Tähtikisoissa tarkkaillaan urheilijoita siihen kamppailuun. Toivottavasti sää on keskiviikkona puolellamme, kertoo Markku Laiho Tarmosta. (HäSa)

Asiasanat

Menot