Uutiset

Tarmon yleisurheilijoille merkittävä lahjoitus

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilijat saivat merkittävän lahjoituksen, kun T-klubin rahoituksen avulla hankittiin uudet ajanottovälineet.

– Olemme antaneet tukea erityisesti suoraan urheilijoille. SM-mitalisteja sekä muita lahjakkaita nuoria urheilijoita on huomioitu vuosittain. Sen lisäksi on panostettu myös välineistöön. Edellinen suurempi hankinta oli voimaharjoittelun parantamiseksi painonnostovälineiden hankinta Pullerihalliin, kertoo T-klubin perustaja ja puheenjohtaja Olavi Vuorinen.

T-klubi on Tarmon entisten yleisurheilijoiden muodostama tukiyhdistys, joka perustettiin joulukuussa 2004. Lähes kymmenen vuoden ajan yhdistys on jakanut huomattavan määrän taloudellista tukea Tarmon nykyisille yleisurheilijoille.

– Tämänkertainen hankinta tehtiin jälleen Tarmon valmentajien toiveiden perusteella. Edellinen kaupungin omistama ajanottovälineistö on 1990-luvun alkupuolelta. Se oli välissä kokonaan käyttämättäkin, mutta Tarmon yleisurheilijat ottivat sen vastuulleen, Vuorinen kertoo taustoja hankinnalle. Hän on itse ollut myös aktiivisesti mukana Tarmon valmennustoiminnassa.

Muidenkin seurojen…käytettävissä

Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä on todella tyytyväinen uudesta välineistöstä.

– Hyvä ja tarpeellinen hankinta. Tämä siirtää testaamisen 2000-luvulle ja omien testien tekeminen helpottuu. Käyttöä on varsinkin nuorisoryhmämme kanssa. Laitteiston hyöty korostuu kilpailukauden ulkopuolella, jolloin suoritamme testejä 3-5 kertaa vuodessa, Vepsä kertoo.

– Laitteisto menee pieneen tilaan, on helppo siirtää ja käyttää sekä antaa monia mahdollisuuksia testaamiseen, Vepsä kuvaa laitteiden kokeilun jälkeen ja toteaa, että uudet nykyaikaiset testivälineet ovat tarpeen mukaan myös muiden seurojen käytettävissä. Lisätietoa vuokraamisesta löytyy Tarmon nettisivuilta.

Kuluneiden vuosien aikana T-klubi on jakanut taloudellista tukea lähes 20 000 euroa. Lisäksi yhdistys on järjestänyt Hämeenlinnassa vuosittain korkeatasoisen valmennusseminaarin. Tämänvuotinen seminaari on 13. lokakuuta ja se soveltuu laajasti eri lajiryhmille.

SM-kisaputki alkaa…viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna 19-vuotiaat (Kauhajoki) ja 22-vuotiaat (Mikkeli) aloittavat yleisurheilun SM-kisaputken, jota seuraavana viikonloppuna jatkavat 14/15-vuotiaat (Vaasa) ja 16/17-vuotiaat (Espoo) ja siitä viikon päästä 23.-26. elokuuta Lahdessa kilpaillaan Kalevan Kisat.

Tarmolla on edustajia jokaiseen nuorten SM-kisatapahtumaan. Nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä lähtee maltillisesti mutta luottavaisena SM-urakkaan.

– Mitaleita en tahdo ennakoida, mutta nuoremme ovat olleet hyvässä iskussa ja nousukunnossa kohti SM-kisoja. Ennätyksiä ja hyviä suorituksia odotellaan, Vepsä kertoo.

Kauhajoella 19-vuotiaiden SM-kisoissa pikajuoksija Noora Kauranen on mukana kolmessa lajissa (100m, 200m, 100 metrin aidat).

– Erityisesti aidoissa ja 200 metrillä finaali sekä Kalevan Kisojen tulosrajat ovat tavoitteena, Kauranen linjaa lähtökohtia. (HäSa)

Asiasanat