Uutiset

Tarpeellista tavaraa

Hiustensuoristin on tämän joulun hittituote! Popcornkone kerää katseet juhlissa kuin juhlissa! Joulu on ihmeellisten kodinkoneiden parasta sesonkia. Marraskuusta tammikuun alennusmyynteihin asti kauppojen hyllyillä keikkuu toinen toistaan mielikuvituksekkaampia, useimmiten sähköllä käyviä vempeleitä.

– Ladattava viinipullonaukaisin, salaatinkastikkeen sekoitin, paristoilla toimiva maidonvaahdotin, luettelee Tiiriön Teknisten pienkodinkonevastaava Sini Sainio viime aikoina kauppoihin myytäväksi tarjottuja kodinkoneita.

Kummallisten kodinkoneiden sesonki kestää yleensä yhden joulun verran. – Harva muistaa enää vuoden kuluttua tämän joulun ehdotonta hittituotetta, sähköllä käyvää popcornkonetta, joka on varsinkin lapsiperheissä kysyttyä tavaraa, Sainio ennustaa.

Nuoret aikuiset ovat Sainion mukaan innokkaimpia hassujen koneiden ostajia. Kojeita hankitaan joulu-, hää- ja tupaantuliaislahjaksi ihmisille, joilla on jo kaikkea. Sähköinen salaatinkastikkeen sekoitin voidaan hankkia myös herjana polttariyllätykseksi.

– Mutta kyllä kummalliselta kuulostavista vempeleistä on monille ihan oikeasti hyötyäkin. Paristoilla toimiva pippurimylly auttaa ihmistä, jonka käsistä sairaus on vienyt voimat. Leipäkone puolestaan on hyvä vehje ruoka-aineallergikon kodissa, Sainio muistuttaa.

Nuori mies ostaa outoa verkosta

Kummallisten kodinkoneiden rinnalla kokonaan oman lukunsa muodostavat ne vempaimet, jotka on alun perinkin suunniteltu täysin älyvapaiksi – mutta hauskoiksi.

Internetissä on lukuisia sivustoja, jotka on pyhitetty tarpeettoman tavaran kaupusteluun. Suomalainen pulju.net-sivusto myy esimerkiksi vesi-ilmapallojen sinkoamiseen suunniteltuja katapultteja, vodkanmakuisia tikkareita, joiden sisällä on oikea skorpioni ja minikokoisia nyrkkeilysäkkejä, jotka kiroilevat, kun niitä lyö.

Pulju.net on toiminut vuodesta 2002 asti. Roope Peltola ja Joonas Ahonen keksivät idean omituisia tavaroita kaupittelevasta verkkokaupasta Englannin-matkalla.

– Englanti on krääsäkauppojen luvattu maa. Suurin osa meillä myytävästä tavarasta tilataan sieltä ja Kiinasta, Peltola kertoo.

Pulju.netin keskivertoasiakas on Peltolan mukaan 20-30-vuotias mies, joka harrastaa tietokoneita ja surffaa paljon internetissä. He ostavat Puljusta useimmiten tietokonepelien pelaamisen tarkoitettuja joystickejä ja avaimenperiä.

Verkkokaupan tämänhetkinen hittituote on Twister-pelilaudalta näyttävä pussilakana.

Päivän lehti

9.4.2020