Uutiset

Tarpeeton presidentin virka

Nykyinen presidenttimme puuhastelee vain kaukana olevia globalisaatioasioita.

Mihin Suomi tarvitsee presidentti-instituutiota? Ei mihinkään, lähes kaikkia sodanjälkeisiä presidenttejä voidaan osoittaa sormella demokratian väheksymisestä ja huomattavan kansan osan etujen vastaisista toimista, tai toimimattomuudesta silloin, kun olisi pitänyt toimia.

Kuka muu kansalainen voi menetellä työssään, yritystoimissaan tai viranhoidossaan näin?

Paasikivi lupasi Neuvostoliitolle Suomen Karjalan, päästäkseen valtaan, Kekkonen, diktatorisilla otteillaan vaiensi demokratian ja pelotteli meitä Venäjällä pysyäkseen vallassa, valtion edun vastaisesti.

Koiviston menettely, romahtavan Neuvostoliiton johtajien esittäessä keskustelua Karjalasta on kaiken huippu. Miksi hän ei tuonnut asiaa eduskunnan tietoon demokratian pelisääntöjen mukaisesti? Mielestäni hänellä ei ollut yksin oikeutta päättää Karjalan asian hautaamisesta. Hänen puheensa ja lehtikirjoituksensa nyt emerituspresidenttinä ovat suorastaan järjen vastaisia.

Nykyinen presidenttimme puuhastelee vain kaukana olevia globalisaatioasioita, tai tuppautuu hymyilemään vinoa hymyään Eu-tilaisuuksiin, vaikka valtakunnan ”helmoissa” olisi täyspäiväinen työsarka presidentin viranhoitajalle. Tulisi ainankin ”palkan” edestä töitä.

Kohta meillä on puoli tusinaa eläkeläispresidenttiä kanslioineen ja sihteereineen valmistelemassa ”järjettömiä” puheita tai lausuntoja.

Onko valtiolla tähän varaa?

Kuka eläkeläinen voi vaatia itselleen moista etua ja asemaa eläkkeellä ollessaan?

Erkki Terälä

Hämeenlinna

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi muuttivat Naantaliin Kultarantaan tiistaina 7. kesäkuuta. Presidentti Tarja Halonen seurueineen siirtymässä Naantalin musiikkijuhlien avajaisiin Miko Rönnholmin saattamana.

ARI-MATTI RUUSKA / TS

Päivän lehti

5.8.2020