Uutiset

Tasa-arvo vammaisille tärkeä

Tasa-arvoisuus on meille vammaisille tärkeä asia. Se tarkoittaa asioita, jotka ovat vammattomille itsestään selvyyksiä, kuten riittävän hyvä palkka töissä.
Tässä kohtaan moni vertaa, että meidän perustulo on eläke ja onhan se toisaalta totta, mutta sekin on suhteellisen pieni, kun ajattelee esimerkiksi vuokratasoa, vaikka saamme asumistukeakin. Olisihan näitä esimerkkejä, mutta sitten juttu olisi liian pitkä.

Toinen merkittävä asia on kohtelu työmaalla.

Ainakin vielä olemme lain edessä voimattomia eli me, jotka olemme huoltosuhteessa, emme voi viedä eteenpäin kohteluamme. Tämä asia on paranemassa eduskunnassa. Sosiaali- ja terveys ministeri Sinikka Monkäre (sd.) on yrittämässä parannusta tähän pykälään.

Vuonna 2001 valmistelin vammaisille uutta työlakia, jossa on vieläkin korjattavaa, sairaslomarahan kohdalta esimerkiksi.

Tarkoitukseni oli, että asia koskee kaikkia töissä olevia vammaisia, mutta ainakaan vielä se ei ole niin.

Kolmas merkittävä asia olisi erityisneuvola vammaisille. Tästäkin olen puhunut jo vuosikaudet. Sitä voisivat käyttää ihan kaikki vammaisryhmät.
Muun muassa näitten asioitten kanssa painin puoluetasolla ja ilokseni olen saanut kannatusta asioilleni.

Tällä hetkellä yksi ajaa kuitenkin yli muiden: vaikeammin vammaisten uusi päivätoimintakeskus. Se jos mikä pitäisi saada paikkakunnalle ja pian, sillä tarve on erittäin suuri. En väheksy silti muitakaan asioita.

Minun asiat ovat vain tärkeitä ja hirmutärkeitä.

Matti Larinaho
kunnallisvaaliehdokas (sd.)
Hämeenlinna

Päivän lehti

3.6.2020