Uutiset

Tasa-arvoinen avioliittolaki hukkui jymyuutisiin

Aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jäi lähes huomaamatta suurten uutisten päivänä.

Tasa-arvoinen avioliitto jäi pahasti kuntakarttojen ja varuskuntien teurastuksen jalkoihin.

Aloitteen alle saatiin 76 nimeä, kun tavoitteena oli alun perin yli 100, jotta aloitteella on läpimenon mahdollisuuksia eduskunnassa.

Aloitteen tekijät selittävät, että se kannatti silti tehdä, koska moni edustaja on luvannut äänestää sen puolesta. He eivät vain halua profiloitua tällaisessa asiassa aloitteentekijöinä.

Tuota voisi kutsua hurskasteluksi.

Allekirjoittajia on muista puolueista paitsi perussuomalaisista ja kristillisdemokraateista. Tosin keskustasta on vain Antti Kaikkonen.

Täkäläisistä kansanedustajista allekirjoittajina on kolme Tarja Filatov (sd.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.). Miesedustajien nimiä ei listolla ole.

Aloitteessa esitetään avioliittolain muuttamista niin, että vastedes naimisiin voisivat mennä myös samaa sukupuolta olevat parit.

Samalla mahdollisuus solmia uusia rekisteröityjä parisuhteita päättyisi.

Aloitteessa ei esitetä muutoksia uskonnollisten yhdyskuntien vihkimisoikeuteen. Kirkoilla säilyisi siis nykyiseen tapaan mahdollisuus päättää itse siitä, keitä ne haluavat vihkiä.

Aloite vaikuttaa fiksulta. Jos ihmiset haluavat sitoutua toisiinsa pysyvästi, miksi erotella suhteita avioliittoihin ja rekisteröityihin parisuhteisiin?

On hyvä, ettei eduskunnasta käydä mestaroimaan, keitä uskonnolliset yhdyskunnat vihkivät ja keitä jättävät vihkimättä. Se on ihan niiden asia.

Jäsenillä on mahdollisuus äänestää jaloillaan, jos ei tyyli miellytä.

Ihan salaa aloitetta ei jätetty, sillä yleisönosastoon on jo tarjolla tulenpalavia mielipiteitä siitä, millaiseen kadotukseen olemme matkalla. Vanhatestamentillisin sanakääntein tuomitaan synti – homoseksuaalisuus.

Varmaan kansanedustajat saavat samantyyppistä palautetta.

Erityisesti kristillisiksi itseään mainostavat piirit kunnostautuvat törkypalautteella, jossa ei armoa anneta.

Ymmärtää kyllä, etteivät kaikki edustajat halua kovin näyttävästi esiintyä tässä asiassa.

Hyvä, että kuitenkin on löytynyt 76 rohkeaa. Pitäähän kansanedustajan tietää, ettei ihminen itse päätä seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Pohjoismaisessa demokratiassa kaikilla on oltava tasa-arvoinen oikeus elää parisuhteessa.

Meidän suvussa on useita homoseksuaaleja. Jo jonkin aikaa he ovat uskaltaneet tulla jopa Pohjanmaalle sukukokouksiin kumppaniensa kanssa.

En usko, että meidän suku on poikkeus. Homoseksuaaleja on joka suvussa, myös kristillisiksi itseään kutsuvien piirien suvuissa.

Mainos