Uutiset

Tasainen alku Linna Golfissa

Janne Mommo, Joonas Lehtola ja Tuomas Salminen jakavat avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa Linna Golfissa pelattavassa Sharp Openissa. Kolmikko pelasi tuloksen 68 (-4) lyöntiä. Hämeenlinnalaisista parhaiten avauskierroksen tuulisissa oloissa pelasi Aulangon Golfklubin Tuukka Hieto, joka pelasi hyvän 73 lyönnin kierroksen. Naisten sarjassa viisi kärkipelaajaa on avauspäivän jälkeen tuloksessa 74 (+2).

Mommon resepti ensimmäisen kierroksen hyvään peliin oli selkeä.

– Pelasin hyvää peliä alusta loppuun saakka. Ei ollut mitään isompia ongelmia. Putti hieman takelteli alkukierroksella, mutta pääsin nopeasti viheriöiden nopeuksiin sisälle, ammattilaisviheriöitä jo vuosikaudet kiertänyt Mommo kertoi.

Linna Golfiin saapuneet katsojat eivät kangistaneet kotikaupungin poikaa Hietoa, joka teki kierroksellaan kolme birdieä ja neljä bogeya. Hieto kiitteli myös hyvää peliseuraa.

– Draivit ja rautalyönnit toimivat hyvin, ja pystyin välttämään turhat virheet. Sain hieman nihkeän startin, mutta pääsin hyvin peliin sisään päivän edetessä. Ja hyvästä ryhmästä sain vetoapua, Hieto kiitteli pelikavereitaan Tuomas Salmista ja Matti Meriläistä.

Muista hämeenlinnalaisista Santtu Malin ja Harri Juvonen selvisivät kierroksestaan kunnialla (77). Myös Jonne Eerola (79) onnistui alittamaan 80 lyönnin rajan.

Naisten sarjassa ennakkosuosikkeihin lasketut Kanavagolfin Anna Backman ja Espoon Golfseuran Matilda Castrén ovat mukana kärkiviisikossa. Muut kärkiviisikon naiset ovat Tiia Koivisto, Ellinoora Moisio ja Petra Salko.

Backman harmitteli kierroksen jälkeen heikkoja lähestymisiään.

– Raudat olivat tosi huonoja. Löin ehkä yhden hyvän lähestymislyönnin koko kierroksen aikana. Enimmäkseen siellä tuli duffeja. Mutta sitten hyvällä lähipelillä sain pidettyä tuloksen kasassa, Suomen lupaavimpiin nuoriin golffareihin kuuluva 16-vuotias Backman sanoi.

Kilpailu jatkuu maanantaina kello 8.

Juha Hakulinen

Asiasanat

Mainos