fbpx
Uutiset

Tasapeli nannaa Härmälle

Miesten jalkapallon Kolmosessa tahkoavalle Hämeenlinnan Härmälle sunnuntai Kaurialan kentällä oli nannaa muutenkin kuin lämpimän ja aurinkoisen syysulkoilun puolesta.

Härmä pelasi 94-minuuttisessa ottelussa 1–1-tasatuloksen ennalta vahvemmaksi kaavailtua raumalaisvierasta, sarjan kolmantena olevaa Pallo-Iiroja vastaan.

Ottelu oli pääosin vieraiden hallintaa ja pallo viihtyi liian usein Härmän päädyssä. Jos maalinteko oli vierasjoukkueella vaikeaa, sitä se oli Härmälläkin. Molemmilla joukkueilla oli useita maalipaikkoja, joissa tolpat kilahtelivat.

Kun nurmea oli kulutettu 37 minuuttia, kajahti Kaurialan stadionin ämyreistä monen yllätykseksi railakas viesti:

– Aijai kun tekee nannaa, ollaan hiljaa ja nautitaan, Irwin Goodman komppasi maalilaulun merkeissä Kalle Aaltosta, joka oli juuri tykittänyt Hamid Daghdughin syötöstä nahkakuulan vastustajan verkkoon.

Toisella jaksolla johtotilanteen tuoma hyvän olon tunne katosi isänniltä savuna ilmaan. Pallo-Iirojen Mikko Valtanen täräytti tasoituksen vapaapotkusta vasempaan ylänurkkaan. Ottelua oli pelattu 66 minuuttia.

Jos Härmän peliä haittasivat harhasyötöt, oli vieraillakin välillä pelipakka sekaisin.

– Niin kamalaa koheltamista, että oikein hävettää, kuului kommentti Pallo-Iirojen taustajoukoista.

Vierasjoukkueen niskassa painoivat silminnähden paineet pakkovoitosta. Ainakin ennen Härmä-peliä Pallo-Iiroilla oli vielä mahdollisuudet taistella noususta Kakkoseen.

Tasapelillä Härmä puolestaan vahvisti asemiaan sarjapaikkansa säilyttämiseen.

Härmän maalilla oli painetta läpi ottelun, vihreäpaitojen maalivahti Tommi Vainio piti tontistaan huolta mallikkaasti selvittäen useamman vaarallisen tilanteen.

Varsinkin heti Härmän avausmaalin jälkeen Iirojen Juho Patolan tykki pysähtyi Vainion pihteihin kuin seinään.

Härmän valmentaja Jouko Salminen oli suojattiensa esitykseen tyytyväinen. Kehuja saivat myös ahkerasti kentällä huhkineet Tatu Mäkelä, Ersin Ramadani ja Juuso Kemppainen.

– Tämä oli hieno taistelu koko joukkueelta, vaikka Pallo-Iirot hallitsivatkin peliä. Ihan eri maata, kuin 8–1-rökäletappiomme PS-44:n kotikentällä.

Härmä oli ottelussa altavastaaja.

– Osa loukkaantuneista pelaajistamme oli korvattu A-pojilla, jotka olivat ahkeroineet jo lauantaina omassa sarjassaan.

Sivussa pelistä oli myös Härmän kapteeni Juuso Lindroos, joka sai pelikiellon aiemmassa ottelussa laittaessaan PS-44-pelaajan kenttään.

Härmällä on jäljellä tätä kautta vielä kolme peliä. Seuraavaksi vihreäpaidat ovat tositoimissa keskiviikkona, jolloin Kaurialaan vieraaksi saapuu Pirkkalan Jalkapalloklubi. HÄSA

Asiasanat

Menot