Uutiset

Tasapuolista aluepolitiikkaa?

P. Sotkasiira esittää 9.9.2004 kirjoituksessaan kaupunkien patsaiden sijaintipaikkoja ja porvarillisuuden astetta mittareiksi maanpuolustushenkisyydelle ja jopa perusteiksi maavoimien esikunnan sijoituspaikalle.

Nuo argumentit ovatkin samaa tasoa, mitä on toistaiseksi esitetty perusteiksi esikunnan sijoittamiseksi Mikkeliin Hämeenlinnan sijasta.

Savolaisen tohtori Kääriäisen motiivina esikunnan Mikkeliin sijoittamisessa on perinteinen siltarumpupolitiikka eikä puolustusvoimien ja maanpuolustuksen etu.

Kirjoittajan asennetta puolustusvoimiin ja sen henkilökuntaan kuvaa lause: ”Ja puolustusvoimien kantahenkilökunta perheineen on napisematta tottunut siirtoihin.” Eli koiralle on vaan oikein, että koppi on kylmä ja luu on kova?
Mistä kirjoittaja muuten tietää, että miltä kantahenkilökunnan perheistä siirrot oikeasti mahtavat tuntua?

Omituisinta kirjoituksessa on Hämeenlinnan sotilasperinteiden ja maanpuolustusystävällisyyden väheksyminen.

Ja mikäli kirjoittaja olisi seurannut viime vuosina politiikkaa, niin hän olisi havainnut, että epämuodikkaista kansallisvaltion koti-uskonto-isänmaa -arvoista huolta kantaa nykyisin demarit, kristilliset, kepu ja Vasemmistoliittokin.

Kokoomus keskittyy nykyään lähinnä TT/EK:n äänitorvena toimimiseen (=ay-liikkeen arvosteluun) ja yrittää siinä ohessa myydä äänestäjille yksityistämisen autuutta ja maailmanlaajuista virtuaalivaltiota edustavan globaalin turbokapitalismin ilosanomaa. Tulokset eivät tosin viime vaaleissa ole olleet kovin hääppöiset.

Syyllisiksi vaalimenestykseen kykypuolue on toistaiseksi kyennyt löytämään Itse Valtiaat -tv-ohjelman sekä tietenkin oman puheenjohtajansa. Ehkä kannattaisi katsoa peiliin hiukan pidempäänkin.

Maanpuolustushenkinen entinen porvari
Hämeenlinna

Päivän lehti

5.6.2020