Uutiset

Tasaus meni tasan

Hieno ottelu, vaikka se päättyikin kotijoukkueen kannalta väärinpäin.

HPK ja Kärpät pelasivat lyhyen ajan sisään kahdesti toisiaan vastaan jääkiekkoliigan tammikuun tasauskierroksilla ja kumpikin oli tyly vieras. Kärpät kuittasi HPK:n perjantaisen vierasottelun hakemalla Rinkelinmäeltä voiton maalein 5–2 (1–0, 3–2, 1–0).

Kärpät oli lauantain ottelussa tehokas vastaiskuissaan. Sen neljä ensimmäistä maalia (Esa Pirnekselle kaksi osumaa ja Joonas Donskoille ja Saku Mäenalaselle maali mieheen) tulivat suurinpiirtein samanlaisista tilanteista. Simon Suoranta puolestaan iski viimeisen maalin tyhjiin.

– Kärpillä ei ollut ihan liikaa maalipaikkoja. Sillä oli varmaankin viisi ylivoimahyökkäystä ja neljästä se teki maalin – aika tyly lukema. Viimeisessä erässä se puolusti keskustaa hyvin, eikä meillä ollut kauheasti siellä tilaa, mietti HPK:n puolustaja Joni Tuulola.

Vähän tarkemmin

Tuulolan mielestä kotijoukkueen olisi pitänyt pystyä pelaamaan hyökkäyspäässä vähän tarkemmin.

– Hyökkäyspään pelaamisessa olisi pitänyt olla järkevämpi ja merkata miehiä puheella paremmin, nuori puolustaja arvioi.

Toisen polven liigakiekkoilija teki mainion esityön Jesse Saarisen 2–3-osumaan, mutta oli toisaalta neljän Kärppien maalin aikaan jäällä. Niistä viimeinen tuli tosin tyhjään maaliin, kun HPK haki kahden maalin eroa kiinni ottelun lopussa ilman maalivahtia.

– Kolmannen maalin jälkeen v-sana oli herkässä. Viimeinenhän tuli tyhjiin. Pelin aikana niihin ei pysty keskittymään ja yleensä voiton jälkeen päästetyt maalit unohtaa, mutta näin tappion jälkeen tuntuu aika pahalta.

Kerhon avausmaalin teki Marek Viedensky.

Paljon vastakkain

HPK ja Kärpät ovat vuoden sisään pelanneet paljon vastakkain. Joukkueet kohtasivat viime keväänä puolivälierissä ja tämän kauden runkosarjassa pelejä on ollut jo viisi.

– Kahdesta peräkkäisestä pelistä tulee vähän pudotuspelifiilis. Viime vuoden puolivälierissä Kärppiä vastaan jännitys toi vielä vähän ekstraa peleihin, mutta sitä ei enää ole. Kärkijoukkuetta vastaan on aina hieno pelata. Silloin pääsee mittamaan kuinka kaukana joukkue ja itse on sarjan huipulta. Mielestäni näytimme, että taistelemme vielä oikeasti suorasta pudotuspelipaikasta. Meillä on loistavat saumat nousta sinne, Tuulola muistutti.

Tuulola toivoo, että Kerho saa jatkossa tehtyä enemmän maaleja.

– Maalinteko on takkuillut. Emme juuri ole tehnyt yli kahta maalia pelissä. Puolustuspeli on ollut isossa kuvassa kuosissa. Meillä on loistava maalivahti ja hyvä viisikkopuolustus, joten kolmella tai neljällä maalilla otteluita jo voitetaan, hän arvioi.

Hienoa jääkiekkoa

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui aiheesta lauantain kiekko-ottelua.

– Molemmat esittivät pirun hienoa jääkiekkoa. Vähän närästää, että Kärpät pääsi meidän vahvuudellamme tekemään neljä maalia, Arvonen mietti.

Kerholla oli parhaat paikkansa kahden ensimmäisen erän aikana.

– Kärpät on taitava joukkue ja puolusti kolmannessa erässä keskustan pois. Emme päässeet kolmannen erän takaa-ajossa kunnon maalipaikoille oikein missään vaiheessa. Viikonloppu oli ainakin meille kova kaikkine hässäköine päivineen. Nyt levätään sunnuntaina ja alentaan rakentaa ensi viikon kolmen pelin viikkoa, Arvonen sanoi. (HäSa)

Asiasanat