Uutiset

Tatu Mäkelä vaihtaa Härmään

Jalkapallon Kakkosen kauteen valmistautu Hämeenlinnan Härmä sai puolustukseensa vahvistuksen, kun Tatu Mäkelä,pisti nimensä kahden vuoden sopimuspaperiin. Hämeenlinnalaisyleisölle tuttu 24-vuotias toppari pelasi neljä edellistä kautta naapuriseura FC Hämeenlinnan paidassa.

Viime kauden loukkaantumiset ja seuran vaikea kausi olivat Mäkelälle sen verran raskaat, että hän ilmoitti lokakuussa pitävänsä kokonaan välivuoden jalkapallosta. Härmän päävalmentaja Janne Hyökyvaara sai kuitenkin käännettyä Tatun pään.

– Viime kauden pettymysten jälkeen Tatu puhui lopettamisesta. Pistin mieleen, että jos se minusta on kiinni, näin ei tapahdu. Annoin Tatun olla rauhassa syksyn ja aikaa mietiskellä, mutta hyvissä ajoin jo päätin, että varmasti yritän saada hänet pyörtämään päätöksen. Emme olleet Tatulle ainoa vaihtoehto. Olen todella tyytyväinen, että hän halusi tulla meille pelaamaan. Ei tuon ikäinen kaveri saa lopettaa pettymyskauteen, Hyökyvaara mietti.

Mäkelälle seuran vaihtaminen ei ollut helppoa.

– Aika ristiriitaiset fiilikset oli sanoa Hyökyvaaralle, että hyppään remmiin. Ehkä se pieni maisemanvaihdos tuo jotain uutta. Tykkäsin olla FC Hämeenlinnassa ja siellä pelaa paljon hyviä kavereita. Lisäksi heillä on hieno faniryhmä, Pioneeriryhmä, Mäkelä selvitti.

Mäkelän kauden tavoite on selvä.

– Pelata paremmin kuin viime vuonna. Viime kausi kaatui loukkaantumisiin ja oli niin huono, ettei tällä kaudella ei tarvitse edes kovin paljon paremmin pelata, jotta tavoite toteutuu, toppari kommentoi tavoitteitaan.

Kausi 2013 on Mäkelälle mielenkiintoinen, sillä hän kohtaa kolme edellistä joukkuettaan. Erityisesti kasvattiseuran MuSan kohtaaminen on jo pelaajan ajatuksissa.

– MuSa on antanut paljon, ja todennäköisesti ilman sen apua ura olisi voinut jäädä hyvinkin lyhyeksi. Paluu Wembleylle (Musan kenttä) tuo aika nostalgisen fiiliksen. Se on itselleni kova peli ensi kaudella.

MuSan ja FC Hämeenlinnan lisäksi Mäkelä on pelannut myös FC Jazzissa.

Mäkelän sopimuksen jälkeen Härmällä on kasassa 17 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin sopimukset. Seura hakee vielä kolmea kenttäpelaajaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020