Uutiset

Tauko ei terästänyt TT-Volleyta

Team Tawast -Volley aloitti lentopallon naisten Ykkössarjan alemman jatkosarjan samaan tapaan kuin se pelasi useimmiten syyskaudella runkosarjassa. Ajoittain TT-Volley pelaa oikeinkin hyvin, mutta ote ei kestä edes koko erää.

Raision Urheilijat haki täyden pistepotin lauantaina Elenia-areenasta. Se voitti TT-Volleyn suoraan kolmessa erässä. Eränumerot 18–25, 14–25 ja 20–25 kertovat, ettei kotijoukkue päässyt kunnolla edes kamppailemaan voitosta.

Siitä huolimatta TT-Volley aloitti upeasti. Se meni jo 11–1-johtoon. Karoliina Silokankaan syöttövuoro oli tuottelias ja Milja Heikkilä pysäytti torjunnoillaan raisiolaisten alkuun heppoiset hyökkäykset.

Alun hieno hurmos oli kuitenkin pian ohi. Raisio oli tasoissa tilanteessa 14–14 ja siitä se lähti omille teilleen. Jos oli erän alussa kotijoukkueella vain onnistujia, erän lopussa samasta porukasta löytyi vain epäonnistujia.

Toinen erä oli lähes läpihuutojuttu. Nuoren kotijoukkueen hyökkäyspeli oli tehotonta. Vastaanotto notkui, passipeli oli epätarkkaa, eikä hyökkäyksistä kaiken jälkeen voinutkaan tulla paljon mitään.

Kolmannessa TT-Volley pisti taas parastaan. Se oli hämeenlinnalaisten paras erä. Syötöllä TT-Volley sai Raision hyvän puolustuksen ajoittain helisemään. Myös Karoliina Viitaniemen, Riikka Koivusaaren ja Anni Kivisen laitahyökkäys toi pinnoja, jos Elis Albertinin passi osui kohdalleen. Erän loppuun kotijoukkueen ote ei silti taaskaan kestänyt.

Raision Urheilijat oli lauantaina selvästi parempi ja ennen muuta virheettömämpi. Tuulia Malen rakensi joukkueensa peliä taidokkaasti ja etenkin Minna Stoltia ei TT-Volley tahtonut saada millään kiinni. Stolt sai hyvää tulitukea Janni Heleniukselta ja Heidi Sjöholmilta.

– Kolmas erä oli meiltä sellaista pelaamista kuin pitääkin olla – vähän virheitä ja rohkeita ratkaisuja. Vastustaja oli kuitenkin nyt virheettömämpi. Meillä suurin ongelma on se, ettei ajatus pysy pelissä koko ajan pelissä mukana, tuumi TT-Volleyn naisten joukkueen valmentaja Sakari Somerpalo.

Naisten alempi jatkosarja pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Lohkovoittajat pääsevät pudotuspeleihin ja ne kohtaavat ylemmän jatkosarjan lohkovoittajat. Lohkojen kaksi viimeistä pelaavat kauden päätteeksi ristiinkarsinnan Ykkössarjan paikoista. (HäSa)

Asiasanat