fbpx
Uutiset

Tauko ohi - lentopallomaajoukkue jatkaa MM-kisoja Kuubaa vastaan

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen MM-kisat jatkuvat tänään Bulgariassa alkulohko-ottelulla Kuubaa vastaan.

Sekä Suomi että Kuuba hävisivät turnauksen avausottelunsa. Bulgaria kukisti Varnassa Suomen 3-0, ja maailmanmestaruutta puolustava Puola voitti Kuuban 3-1.

Suomi on ollut MM-turnauksessa pelaamatta neljä päivää, Kuuballa oli yksi välipäivä.

Maat kohtasivat MM-kisoissa neljä vuotta sitten, kun Suomi voitti Kuuban 3-2. Viimeksi maat ovat kohdanneet heinäkuussa 2016 Tampereella Maailmanliigan ottelussa, jonka Suomi voitti 3-1.

Maailmanliigan pelimatkan yhteydessä useampi Kuuban maajoukkuepelaaja syyllistyi tamperelaishotellissa joukkoraiskaukseen, ja tuomioiden myötä joukkue hajosi.

Voitot keskinäisissä maaotteluissa ovat Kuuban hyväksi 13-11, mutta Suomi on voittanut kolme viime kohtaamista peräkkäin.Kuuba on nuoriKuuban keski-ikä on vain noin 24 vuotta. Aloituskentällisessä Puolaa vastaan pelasi 17-vuotias Marlon Yang Herrera.

– Kuuba on tosi nuori. Heiltä voi tulla syöttöputkissa ässiä, joilla he tekevät pisteitä, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo varoitti Kuuban syöttövoimasta.

– Tämä on hyvin vaikea lohko. Meidän on pelattava hyvin selviytyäksemme tavoitteeseen toiselle kierrokselle, Kuuban päävalmentaja Nicolas Vives Coffigny sanoi turnauksen aattona.

Kuuba on maailmanlistalla 16:s, Suomi 18:s.Kannustuksesta ei puutettaSuomen joukkuetta on Varnassa odotusten mukaan ottelussa kannustamassa liki 3 000 suomalaisfania. Suomen kannattajien näkyvä läsnäolo viime vuosien arvokisoissa on jo perinne.

– Heitä on tänne odotettu. Suomalaisfanit ovat mahtava voimavara. He ovat ilmiö, josta muutkin joukkueet puhuvat, Sammelvuo sanoi.

D-lohkon ottelu alkaa kello 17. Lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Bulgaria ja molemmat ottelunsa hävinnyt Puerto Rico. Bulgaria hävisi eilen 1-3 Iranille, joka johtaa Puolan kanssa lohkoa kahdella voitolla.

Alkulohkon kuudesta joukkueesta selviytyy jatkoon neljä parasta.

Asiasanat

Menot